Svensk bokseprofessor tror mest på Brækhus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brækhus klar for kamp lørdag
Olof Johansson, svensk bokseprofessor og på mange måter Mr. Boxing i Sverige, holder Cecilia Brækhus som klar favoritt mot Anne Sophie Mathis lørdag.

Men han minner også om at boksing er uforutsigbart. Et slag kan være forskjellen på «himmel og helvete» for enhver bokser.

– Cecilia må ikke slappe av et eneste sekund, for Mathis er livsfarlig og en utrolig bra bokser, kommenterer Johansson til NTB. Han følger ekstra nøye med på Brækhus' utvikling og i lørdagens kamp, for etter alt å dømme kommer den neste motstanderen til Norges ubestridte verdensmester til å komme fra Sverige.

– Michaela Laurén og Klara Svensson bokset jo en kvalifiseringskamp om retten til å møte Brækhus. Det var en ren VM-kvalifisering som Svensson vant. Hun kommer til å sitte ringside i Oslo Spektrum lørdag kveld for å følge kampen, forteller Johansson.

Han legger til at interessen for det første profesjonelle boksestevnet i Norge på 36 år er enormt stor, rett og slett fordi Sverige også har gode kvinnelige proffboksere.

Fem stjerners kamp

Olof Johansson sier at det er en stor kamp Brækhus og Mathis skal utkjempe i Spektrum, når proffboksingen kommer tilbake til Norge.

– Jeg vil si at dette er en femstjerners kamp. Det er nok ikke av de største kampene i boksehistorien, men stor er den. Det hersker det ingen tvil. Her i Skandinavia er interessen ekstra stor, men det er ikke en kamp som slår gjennom i den store verden, hevder Olof Johansson.

– Det er fortsatt slik at kvinneboksingen ikke kommer opp på samme nivå som herreboksingen. Forskjellen er fortsatt markant, men i Norden er dette stort, slår han fast overfor NTB.

Han holder Brækhus som klar favoritt på hjemmebane, men sender likevel ut en liten advarsel.

– Hver gang en bokser går i ringen med Anne Sophie Mathis, løper bokseren en voldsom risiko. Alle kamper med henne som motstander er høyrisikokamper. Ingen glemmer vel hva hun gjorde med Holly Holm, sier Johansson og tenker på den spektakulære knockouten av den amerikanske stjernen. Det skjedde like før Mathis og Brækhus møttes første gang for fire år siden.

Les også: Brækhus kommer aldri til å lade opp så ekstremt igjen

Alltid farlig

Olof Johansson synes ikke den første kampen var så jevn som flere andre eksperter snakker om i ettertid. Da vant den norske verdensmesteren med 97-93 hos samtlige dommere.

– Brækhus vant den første kampen ganske greit. Jeg skal ikke si at hun vant lett, for det gjorde hun ikke, men det var ingen tvil om at hun var best. Derfor vet hun godt hva hun kan vente, og hva hun må gjøre, når de nå møtes igjen, forklarer Johansson.

– Mathis lærte selvsagt også en del av den første kampen. Hun er dessuten alltid livsfarlig, men jeg tror på Brækhus, dersom hun får til boksingen sin som hun pleier, og ikke blir tatt av alvoret og det historiske suset over stevnet, legger svensken til.

Han er ellers over seg av begeistring for at proffboksingen er gjeninnført i Norge uten restriksjoner.

– Det er helt fantastisk at dere i Norge fikk til dette, og at det ikke er så byråkratisk som i Sverige, der hver kamp må godkjennes spesielt. Når det er sagt synes jeg det er litt rart at det første stevnet etter så mange år bygges opp ene og alene rundt Cecilia Brækhus med bare en proffkamp i tillegg. Jeg synes de andre norske proffbokserne også burde fått sjansen, sier Olof Johansson, den svenske bokseprofessoren, til NTB.

Les også: Spår høyrisikokamp for Brækhus

SE VIDEO: – Fokuset må være 100%:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brækhus: - Fokuset må være 100%