Boasson Hagen vant siste etappe i Belgia

Edvald Boasson Hagen viser storform få uker før sykkel-VM. Søndag vant han siste etappe av verdenstourrittet i Nederland og Belgia. Les mer Lukk

Edvald Boasson Hagen vant avslutningsetappen av årets nest siste verdenstourritt da han spurtslo Niki Terpstra og Oliver Naesen i Belgia.

Nordmannen klamret seg fast til duoen i det tøffe partiet inn mot mål og var suveren på oppløpet. Dermed viser han bra form før sykkel-VM i Qatar.

– Det er en stund siden jeg vant en etappe, men jeg kom av gårde i riktig gruppe og er veldig glad for denne seieren, sa Boasson etter målgang og avslørte hva som var slagplanen de siste kilometerne.

– Taktikken var å vente og bare følge angrepene. Jeg ville være smart og ikke sløse med kreftene. Jeg måtte spare alt til de siste 200 meterne, fortalte han.

Og den taktikken fungerte. Etter at det først så ut til at han ble sperret av Terpstra da han skulle gire om i spurten, kom han seg opp på siden og forbi nederlenderen. På de siste meterne var verken Naesen eller Terpstra i nærheten av nordmannen.

Dagen ble imidlertid ikke helsvart for Terpstra. Nederlenderen tok med seg sammenlagtseieren etter at Rohan Dennis, som ledet i sammendraget før den siste etappen, falt underveis og mistet mye tid fordi han måtte vente lenge på ny sykkel.

Oliver Naesen sikret annenplassen i sammendraget, mens Peter Sagan kom på tredjeplass.