Skadeskutt København jakter nye poeng for Solbakken i Moldova

FCK-trener Ståle Solbakken skal kjempe om poeng i Moldova i Europaligaen torsdag. Les mer Lukk

FC Københavns norske trener, Ståle Solbakken, setter sin lit til en slovensk landslagsspiller i jakten på nye poeng i Europaligaen torsdag.

Ståle Solbakkens FC København startet sesongen svakt, men har sakte, men sikkert begynt å ligne seg selv den siste tiden. På de tre siste seriekampene har det danske hovedstadslaget scoret 12 mål, og tatt full poengpott.

Torsdag er det Solbakkens mannskap i Moldova, på jakt etter tre poeng i europaligakampen mot Sheriff Tiraspol. Begge lagene står med ett poeng hver etter målløse oppgjør mot henholdsvis Lokomotiv Moskva og Zlín.

I Moldova må nordmannen sette sin lit til det danske lagets slovenske landslagsspiller, Benjamin Verbic, som har scoret fem mål i de siste fem seriekampene.

– Verbic er i godt slag. Dette er nok hans beste periode i København, selv om han i flere kamper i mesterligaen i fjor viste at han holder høy internasjonal klasse, sier Solbakken til Ritzau.

Den norske treneren sier København torsdag står overfor et typisk østeuropeisk lag.

– Sheriff har tre-fire matchvinnertyper som er litt bedre enn resten av laget. Det er et lag det er vanskelig å spille mot, sier nordmannen.

Solbakken må klare seg uten Erik Johansson, Federico Santander, Mikael Antonsson, Nicolaj Thomsen, Tom Høgli og Youssef Toutouh. Samtlige seks sliter med skade. Høgli har vært ute i lang tid.

Etter en trang start i den danske superligaen har Solbakkens København klatret opp på tredjeplass etter ti kamper. Med 18 poeng ligger er det kun to poeng opp til serieleder Nordsjælland. Men torsdag er det poeng i europaligaen som gjelder.