Ødegaard nær A-landslagsplass

Martin Ødegaard er ikke med i A-landslagstroppen. Les mer Lukk

Martin Ødegaard blir prioritert i U21-landslagets EM-kvalifiseringskamper fremfor A-landslagets kamper mot San Marino og Nord-Irland.

Det var knyttet spenning til om Nederland-proffen ville få plass i Lars Lagerbäcks ferske tropp, men igjen må Ødegaard avfinne seg med å spille for U21-landslaget.

Det ble klart da svensken presenterte sin tropp tirsdag.

– Han er med sine egenskaper veldig nær et A-landslag. Hadde det ikke vært for at det kommer to veldig gode kamper for U21-landslaget, er det mulig han hadde vært i A-landslagstroppen, sier landslagssjef Lagerbäck til NTB.

Mye Ødegaard

Svensken, som gang på gang poengterer viktigheten av et sterkt kollektiv, måtte som vanlig forsvare hvorfor han valgte å utelate unggutten. Lagerbäck mener at vi i Norge er litt for opptatt av enkeltspillere.

– Ja, på én måte synes jeg kanskje det i mediedebatten, og framfor alt når jeg får spørsmål om det hele tiden. Jeg har ikke så mange andre svar. Prioritet én når man er underdog er å se på laget.

– Har du noen gang snakket mer om en spiller som aldri har spilt en A-landskamp under din ledelse, enn hva du har gjort om Ødegaard?

– Det har forekommet tidligere at det har vært kampanje fra mediene omkring enkelte spillere, men her har det kanskje vært litt ekstra, ja, erkjenner Lagerbäck.

God form

Uansett blir Ødegaard prioritert for U21-landslaget som møter Irland og Tyskland i EM-kvalifiseringen.

Heerenveen-spilleren har vist solid form for klubblaget den siste tiden.

Norge møter San Marino på bortebane i VM-kvalifiseringen neste torsdag. Tre dager senere er Nord-Irland motstander hjemme på Ullevaal stadion.