Solskjær om gapet opp til RBK: – Det er katastrofetall

Ole Gunnar Solskjær er klar for å ta igjen Rosenborg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Ole Gunnar Solskjær kommer med et Bendtner-stikk før seriestart. Molde har startet jakten på trønderne.

I fjor skilte hele 24 poeng fra seriemester Rosenborg og ned til Molde som skuffet med femteplass.

– Det er katastrofetall, innrømmer Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

– Vi har lyst til å vinne, men Rosenborg er favoritt. Det er det ingen tvil om. De har vunnet to år på rad. De som kommer over dem, vinner serien. Det er opp til oss andre å kutte forspranget, sier en sulten Solskjær.

Han er overbevist om at Molde vil fremstå helt annerledes i år.

– Vi kommer helt sikkert til å kutte mye (av luken), og jeg tror ikke mange klarer å kutte så mye som oss, sier Solskjær med et bredt smil.

– På vårt beste er vi fantastisk gode. Jeg har ikke lyst til å legge noen begrensninger på gutta mine på hvor mye vi skal ta igjen eller eventuelt gå forbi, fortsetter Molde-manageren.

Bendtner-skygge

Og mens Solskjær stort sett har fått jobbe i fred i sommer, har konkurrenten Rosenborg fått mye oppmerksomhet – spesielt etter kjøpet av den danske urokråka Nicklas Bendtner.

– Frykter du at RBK og Bendtner skal få all oppmerksomheten i år?

– La dem nå bare få det, vel. Det er å bare å la dem få det. Det er ingenting som er bedre enn å snike seg inn bakveien, sier Solskjær.

Selv hentet han den islandske Premier League-veteranen Eidur Gudjohnsen i fjor.

– Eidur betydde mye for oss og gruppa i fjor. Gutta så hva det vil si å ha vært toppspiller ute i en toppklubb. Nå vet jeg ikke hvordan Nicklas Bendtner er som person, men vi får bare se.

– Kunne du hentet ham?

– Nei.

– Fordi?

– Én, økonomisk. To, vi har fem spisser som jeg er veldig fornøyd med. En spiss var ikke det jeg trengte å hente inn, sier Solskjær.

Helt bortreist

Spesielt borteformen veltet Moldes jakt på medaljer sist sesong.

– Det er litt rart. For vi er et godt kontringslag, men mistet mange mål og fart i laget både før og i løpet av sesongen i fjor (skader og salg). Vi fikk ikke spille på de styrkene vi har, spesielt på bortebane med gode kontringer. Det er noe vi har jobbet med, og vi skal være mye bedre i overgangsspillet i år, sier Solskjær om svake 5-2-8 på bortegress.

Slik er den tidligere Cardiff-managerens dom over fjoråret:

– Svak, skuffende. Vi startet bra og viste potensial. På høyeste nivå er vi det beste laget i Norge. Det viste vi i nesten to omganger mot Rosenborg, men på det laveste nivået var vi for svake og ustabile.

– Det var en sesong under pari, men likevel var vi bare ett mål unna europacupspill i år, påpeker Solskjær.