Sjelden sjanse for Ødegaard

Halvannet år etter debuten får Martin Ødegaard trolig sin annen kamp for Real Madrids A-lag onsdag. Foto: Berit Roald, NTB scanpix Les mer Lukk

Martin Ødegaard står foran det som trolig blir hans første tellende kamp for Real Madrids A-lag på over halvannet år. Trolig blir det også den siste før han leies ut.

17-åringen ble tirsdag tatt ut i Zinedine Zidanes kamptropp på 16 spillere til returkampen mot Cultural Leonesa i cupens 16-delsfinale. Sannsynligvis akter Zidane å bruke ham i en kamp som er kommet helt i skyggen av andre begivenheter.

Real-reportere tror på et innhopp for Ødegaard, kanskje fra start i 2. omgang.

I Spania handler det meste av snakket om lørdagens El Clásico mot Barcelona og om neste ukes mesterligakamp mot Borussia Dortmund, som må vinnes dersom Real Madrid skal gå inn i trekningen som gruppevinner.

Real Madrid leder 7-1 før onsdagens kamp, som spilles samtidig med 1. kamp i de øvrige 16-delsfinalene. Det er fordi Real Madrid oppunder jul, når de andre returkampene skal spilles, er opptatt med klubb-VM i Japan.

Tirsdagens pressekonferanse ble innledet med spørsmål om den tragiske flyulykken i Colombia, som utslettet et av Brasils beste fotballag.

– Jeg vil på vegne av hele klubben gi min støtte til alle involverte, til klubben Chapecoense og dens tilhengere, sa Zidane.

Tirsdagens trening ble avbrutt av ett minutts stillhet.

Les også: Halvfullt Bernabeu venter Ødegaard

Ventet lenge

Ødegaard har ikke spilt en obligatorisk kamp for Real Madrid siden han debuterte i siste serierunde i 2014-15-sesongen. 23. mai 2015 kom han inn for Cristiano Ronaldo og ble klubbens yngste spiller noensinne.

Siden har det vært spill for B-laget Real Madrid Castilla på nivå tre. Onsdag er han en av tre spillere fra det laget i troppen mot Cultural Leonesa. Alvaro Tejero og trenerens sønn Enzo Zidane er de to andre.

– De kommer til å være med oss i morgen, sa Zinédine Zidane om trioen.

Billettprisene er satt ned for å lokke flere folk til kampen. Vanligvis koster de billigste billettene til Santiago Bernabéu 40 euro, onsdag kommer man inn for 10.

Det kan bli 50.000 tilskuere i et oppgjør hvor Real Madrid ventes å strekke sin ubeseirede rekke til 32 kamper. Klubbrekorden er på 36, satt under den nederlandske treneren Leo Beenhakker.

Les også: Klopp-yndling kan ødelegge Ødegaards hjemkomst

Respekt

Zidane bedyret at han ikke tar lett på motstanderen, som spiller i 2. divisjon B, men ikke i samme avdeling som Real Madrid Castilla.

– Jeg har høye tanker om Cultural Leonesa. Resultatet i første kamp var flatterende for oss. Det er et godt lag som kan gjøre det vanskelig for oss. De leder sin serie og spiller godt. Jeg har sett flere av deres kamper. Vi vil vise dem respekt og prøve å vinne, sa Zidane.

Cristiano Ronaldo får hvile i onsdagens kamp, mens Fábio Coentrão er ute med en liten skade. Gareth Bale ble tirsdag operert i London for sin ankelskade og er ute i to måneder.

For Ødegaard er kampen trolig siste sjanse før spill før han ventelig blir utleid i januar.

Les også: – Ødegaard har blitt bedre på alt