Allardyce fikk sparken

Your browser doesn't support HTML5 video.

Allardyce fikk sparken
Sam Allardyce kjempet for å beholde jobben etter avsløringene som slo ned som en bombe i England. Men tirsdag kveld fikk han i prinsipp sparken selv om han selv takket for seg.

I en pressemelding skriver Englands Fotballforbund (FA) at Allardyce innrømmer å ha gjort en grov feil og at han beklager det som har skjedd.

– Jeg er dypt skuffet over at det skulle ende slik, sier han i en pressemelding gjengitt av The Guardian.

Flere tok til orde for at han kort og godt måtte sparkes umiddelbart, i så fall etter å ha ledet landslaget bare i en kamp.

Men ikke alle gikk i strupen på ham. Arsenal-manager Arsène Wenger sa dette: – Sam må få lov til å forsvare seg, og jeg håper han renvasker sitt navn og rykte.

Drømmejobb i 67 dager

Utover tirsdagen kom det fram stadig nye momenter i saken. Allardyce skal ha snakket nedsettende om både forgjenger Roy Hodgson, spillere og egen arbeidsgiver og også ha gått til angrep på det engelske skatteverket (HMRC) med sterke ord som «den mest korrupte businessen i Storbritannia».

Han skulle etter planen offentliggjøre sin neste landslagstropp på søndag.

Embed: sparken7

Allardyce hadde drømmejobben i bare 67 dager. FA hadde ikke noe valg etter hvert som skandalen vokste fra time til time.

U21-treneren Gareth Southgate tar over A-laget de fire kampene som gjenstår i år. Så kommer trolig en permanent ansettelse av en annen i stand.

Les også: Allardyce avslørt av skjult kamera

Hemmelig

Avisen The Telegraph offentliggjorde første opptak av England-treneren hvor han gir råd om hvordan man omgår landets overgangsregler.

Opptakene viser at Allardyce forhandlet fram en avtale verdt over fire millioner kroner mot at han gir råd til et Asia-basert selskap om hvordan man omgår overgangsreglene i engelsk fotball.

Landslagssjefen var imidlertid ikke klar over at forretningsmennene fra Asia i virkeligheten er Telegraph-journalister som i ti måneder har undersøkt korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Reglene Allardyce forsøker å omgå, er såkalte tredjepartsoverganger. Disse ble forbudt i England i 2008, mens Det internasjonale fotballforbundet fulgte opp i fjor.

Les også: Allardyce bekreftet som England-trener

Embed: sparken4

Store penger

Gjennom to møter på til sammen fire timer fortalte Allardyce at det «ikke var noe problem» å omgå reglene som ble innført i 2008. Han sa han kjente til enkelte agenter «som gjorde det hele tiden».

«Man kan omgå dem (reglene). Det er åpenbart her de store pengene er», sier han ifølge avisen.

61-åringen forteller også om hvordan West Ham kjøpte Enner Valencia, til tross for at han var eid av en tredjepart.

Etterforskning

Det engelske fotballforbundet (FA) satt i gang etterforskning umiddelbart, skriver Sky Sports.

«Vi har bedt The Daily Telegraph om å gi oss all informasjon i denne saken», skriver en FA-talsmann til Telegraph.

Allardyce tok over jobben som England-trener så sent som 22. juli i år. Møtene med Telegraph-journalistene ble gjort etter manageren hadde tatt over for Roy Hodgson.

Les også: Flod ikke overrasket over Allardyce-avsløringen

Embed: sparkes2