Marerittstart for Erlandsen i LSK-comebacket

LSK-trener Arne Erlandsen på sidelinjen under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen stadion. Les mer Lukk

Lillestrøm fikk Frode Kippe utvist og tapte 1-2 hjemme mot Sogndal i Arne Erlandsens comeback i eliteserien.

Lillestrøm varsler protest etter Frode Kippes røde kort i tapet mot Sogndal. Dommer Svein-Erik Edvartsen mener LSK misbrukte sjansen til å utøve «fair play».

Situasjonen det er splid om kom etter 63 minutter i eliteserieoppgjøret søndag kveld. Martin Ramsland gikk ned i feltet etter å ha først blitt revet ut av balanse av LSK-stopper Marius Amundsen før kaptein Frode Kippe også kom inn i situasjonen.

– Amundsen er i kontakt med ham før han ramler inn i meg. Dommeren velger å gi straffe og rødt kort til meg. Jeg og spissen kolliderer. Dommeren klarte ikke å gi et godt svar på hvorfor jeg fikk kortet og ikke Amundsen, sa Kippe til NTB.

Men etter å ha sett TV-bildene kom dommer Edvartsen ut til pressen på Åråsen. Og da var konklusjonen klar.

– Jeg hadde kommet ut hit hvis jeg hadde vist ut feil mann og sagt «det var dårlig», men jeg har ikke gjort det. Dommerteamet mener det er nummer 13 som gjør forseelsen og dømmer på den, sier Edvartsen om situasjonen.

Protest

Dommeren mener LSK-spillerne fikk sjansen til å komme med sin mening om situasjonen, men at de misbrukte den og da også en mulighet til å utøve «fair play».

– Jeg sa nå kan vi sette fair play på dagsordenen. Nå har dere muligheten, men de ville ikke snakke med meg på banen. De prøvde i stedet å lure meg, forklarer dommeren, som bekreftet at Lillestrøm legger inn protest etter 1-2-tapet.

– Ingen av dem svarer meg. Nå legger de inn protest i etterkant, og det er feil. Vi har ikke sett Amundsen sin. Vi har sett Kippe sin, og den kvalifiserer til rødt kort.

– Null fair play

Kippe sto og hørte på Edvartsens forklaring og var tydelig uenig med dommeren.

– Det er det verste jeg har hørt, Edvartsen, sa Kippe.

– Jeg synes det er null fair play. Jeg gir dem en mulighet der og da. Heldigvis støtter tv-bildene vår avgjørelse. Hadde det vært andre som gjorde noe først, da hadde jeg tatt en runde og ryddet opp i det. Jeg gir dem muligheten til å rydde opp, svarer Edvartsen.

– Er det vanlig å spørre en spiller om hvem som skal ha rødt kort?

– Jeg har dømt 170 eliteseriekamper og dette er første gangen. Her velger de å prøve å lure meg og legger inn protest. Kynismen lever på Åråsen, avslutter dommeren.