Haugen scoret to for Brann

Eliteserien fotball 2016: Odd - Brann. Vadim Demidov scorer for Brann i eliteseriekampen mellom Odd og Brann på Skagerak arena. Les mer Lukk

Den nybakte pappaen Vadim Demidov scoret sitt første eliteseriemål siden 2009 mot Odd, men det var Fredrik Haugen som sikret seieren for Brann da de vant 3-1 søndag.

Like før pause kom Sivert Heltne Nilsen seg ned til dødlinjen, før midtbanespilleren fant kaptein Demidov på bakre stolpe. 29-åringen kastet seg fram og stanget inn ledermålet.

Det så ut til at Brann skulle klare å forsvare seg til tre poeng, men i det 80. minutt ville ikke Occean være noe dårligere enn Demidov da han stanget inn utligningen.

– Vi slipper inn vårt første på dødball, men det er en fantastisk kamp. Vi vinner fortjent. Det er deilig å reise herfra med tre poeng, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

Fagermo misfornøyd

For like før slutt var det Fredrik Haugen som skulle stå fram for Brann. 24-åringen banket inn både 2-1 og 3-1 og sikret tre viktige poeng for bortelaget i det som var deres første borteseier siden april.

– Det er utrolig deilig. Jeg skulle egentlig byttes ut, men jeg ble heldigvis igjen på banen. Det var deilig, sier matchvinneren til TV 2.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var mest opptatt av å klage på tvilsomme dommeravgjørelser etter kampen.

– Alle gjør feil, men så store feil får ikke konsekvenser for dommerne. Det har det for oss. Det siste målet deres skulle ikke vært der fordi vi skulle hatt straffe. Samtidig er vi ikke gode for tiden heller, så sånt sett er det greit at vi taper eller får ett poeng. Vi er ikke bedre, oppsummerer Fagermo overfor TV 2.

Kjempesjanser

Brann klatrer dermed opp ett poeng bak søndagens motstander Odd, som også kjemper i toppen.

– Det er utrolig viktig. Nå er vi med oppi der, så får vi prøve å henge med så lenge som mulig. Når vi først er der, kjører vi på. Alt er mulig, mener tomålsscoreren.

Det var hjemmelaget som hadde kampens første store sjanse. Ole Jørgen Halvorsen plasserte et innlegg perfekt i beina til normalt så målsikre Olivier Occean, men canadieren klarte ikke sette ballen inn i det åpne målet.

Brann hadde en kjempesjanse like etterpå. Bergenserne kom tre mot tre, før ballen til slutt havnet hos Jakob Orlov. Svensken klarte imidlertid ikke gjøre annet enn å banke ballen over.

Sluttspurt

Bentley har vært i vinden den siste uken, og ble plassert på benken fra start. Etter 54 minutter kom nigerianeren inn for Odd, men klarte ikke skape stort.

Brann forsvarte seg godt etter Demidovs scoring, men med ti minutter igjen av kampen glapp det. Occean kjempet seg fram på en corner og stanget inn utligningen.

Odd og nysigneringen Riku Riski var nære å sikre tre poeng for hjemmelaget tre minutter senere, men finnen snublet i det han bare skulle trille ballen i mål.

I stedet var det Fredrik Haugen som banket inn 2-1-målet like før slutt, før samme mann var fremst på en kontring og bredsidet inn sitt andre like etterpå.