Allardyce har plass til Rooney

England-sjef Sam Allardyce er mannen som skal lede laget til VM i Russland. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Wayne Rooney måtte tåle kritikk etter Englands EM-exit i Frankrike, men ifølge landslagssjef Sam Allardyce har 30-åringen en fremtid med de tre løvene på brystet.

Rooney er den spilleren i England-historien som står med nest flest landskamper (115) – likt med David Beckham, ti bak Peter Shilton – og flest landslagsmål (53). Likevel var det mange som mente at 30-åringen fra Croxteth burde det være ferdig som landslagsspiller etter at han ledet England i grøften i sommerens fotball-EM i Frankrike.

Manchester United-profilen fikk ros i sin nye midtbanerolle innledningsvis, men representerte på mange måter England-fiaskoen etter det overraskende åttedelsfinaletapet for Island.

Selv har Rooney uttrykt at han ønsker å fortsette som England-kaptein, og José Mourinho tok det som en selvfølge at han skulle beholde kapteinsbindet i Manchester United.

England-sjef Sam Allardyce har ikke bestemt seg for hvem som blir spillernes leder på banen når laget starter sin vei mot VM i Russland i høst.

– Om jeg vil vente til jeg møter spillerne? Jeg tror det. Men for å si det sånn, Wayne Rooney har fortsatt en stor rolle å spille på dette England-laget. Det tror jeg ikke det er noen tvil om, sa Allardyce da han ble presentert som England-trener mandag.