Hodgson våknet til slakt i engelske aviser

Your browser doesn't support HTML5 video.

Hodgson trakk seg fra trenerjobben
Englands EM-exit mot lille Island skriver seg inn som et av engelsk fotballhistories mørkeste kapitler. Landets tabloidaviser lar ikke sjansen til Roy Hodgson-slakt gå fra seg.

Dette er noen av overskriftene engelske avislesere våknet til tirsdag morgen:

The Times: «Hodgson trekker seg i skam»

The Telegraph: «England største ydmykelse»

The Sun: «Roy slutter etter patetisk nederlag»

Metro: «Over og ut. Hodgson gir seg etter at latterliggjorte England ble ydmyket av småfisk.»

Enkelte aviser trekker som ventet paralleller til britenes EU-nei. Daily Mirror skriver «Brrrexit Hodgson» på sin forside.

Les også: Hodgson trakk seg fra trenerjobben

Embed: roy hodgson

Embed: roy hodgson

Torskereferanse

Noen overskrifter er nærmest umulige å oversette. Blant dem er denne godbiten fra The Independent: «Out-thought, out-fought, out of Europe, out of a job». Videre slår avisen fast at Hodgson trakk seg umiddelbart etter Englands verste tap på 66 år.

Heller ikke Daily Stars «Cod (torsk) help us» lyder like bra på norsk. Torskereferansen kommer som følge av at Island vant over England i de såkalte «torskekrigene» på 1970-tallet. Den gangen gikk Island seirende ut av de bitre stridene om fiskerettighetene.

Daily Express nøyer seg på sin side med å ett ord: «Håpløse». The Guardian har på sin sportsforside et stort bilde av Gary Cahill, Joe Hart og Wayne Rooney i dyp skuffelse akkompagnert av tittelen «England ute i ydmykelse».

Les også: Island-trener: – Vi kan spille enda bedre

Islandsk glede

På Island er det naturligvis en helt annen stemning i avisene. Heltene blir behørig hyllet på forsidene. Her er Roy Hodgson og det engelske stjernegalleriet glemt, i stedet forsøker de islandske redaksjonene å beskrive det ubeskrivelige.

Fréttabladid: «Hvor ender dette?»

Morgunbladid: «Eventyret holder fram»

Les også: Island har sjokkert fotball-Europa

Embed: roy hodgson