Rooney ikke bekymret over måltørken

Wayne Rooney tror det vil løsne for England før det er for sent i EM. Foto: UEFA / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Målene har sittet langt inne for England i fotball-EM, men Wayne Rooney stresser ikke før møtet med Island.

Engelskmennene hadde klart spillerovertak i alle sine tre kamper i gruppespillet, men maktet bare å score tre mål mot Russland (1-1), Wales (2-1) og Slovakia (0-0). Mandag skal de bryne seg på hardtkjempende Island i EM-åttedelsfinalen i Nice.

– Fortsetter vi å skape sjanser, vil også målene snart komme, sier Rooney på spørsmål om den engelske målpinen.

Manchester United-stjernen mener «Three Lions» har spilt bra fotball hittil i mesterskapet. Han understreker det opplagte i at det er bedre at laget skaper sjanser enn at det ikke gjør det.

– Det er slikt som skjer i fotball. For oss er det positive at vi har dominert alle tre gruppekampene vi har spilt, og det har vi ikke alltid gjort i tidligere mesterskap. Jeg er sikker på at vi kommer til å score mål. Vi er i cupspillet og kan ikke vente på å få nye sjanser.

Fornøyd

Rooney venter selv på å score sitt første mål i Frankrike-EM. England-kapteinen, som startet de to første kampene, testet skuddfoten seks ganger i gruppespillet. Tre av avslutningene gikk på mål.

– Det finnes press i alle kamper. Vi må gjør vårt beste for å vinne. Ballen må gå fort, og vi må ta vare på sjansene vi får. Vi skal spille vårt spill og ikke konsentrere oss om hva de (islendingene) gjør, sier Rooney.

Heller ikke landslagssjef Roy Hodgson virker bekymret før Island-kampen.

– Jeg er fornøyd med angrepsspillerne jeg har, og jeg velger dem som jeg tror passer best for hver enkelt kamp. Om det ikke fungerer, har vi flere alternativ på benken. Det tror jeg kan være vår fordel om vi går langt i turneringen, sier den tidligere Viking-treneren.

Eventyret

Lars Lagerbäck har fått til magiske ting med Island de siste årene Den svenske veteranen ledet EMs minste nasjon ubeseiret gjennom gruppespillet.

– England har hatt ganske gode prestasjoner, men fotball handler om å score mål. Jeg håper de fortsetter å spille på samme måte, sier Lagerbäck.

Det er allerede klart at Lagerbäck slutter som Islands landslagssjef etter EM. Han håper å forlenge tiden i jobben med noen dager til.

– Jeg synes det ville vært moro å bli her et par uker til. Det tror jeg spillerne vi også, selv om de da må holde ut med meg litt til, sier 67-åringen.

Kampen mellom England og Island har avspark klokken 21.