Messi gir seg på landslaget

Lionel Messi gir seg på landslaget. Foto: Adam Hunger, Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Lionel Messi (29) er ferdig som landslagsspiller for Argentina. Det offentliggjorde Barcelona-stjernen etter finaletapet i Copa America mot Chile.

– For meg er det slutt med landslagsfotball. Jeg har gjort alt jeg kan, og det svir å ikke være en mester, sa 29-åringen til mediene ifølge AFP.

Argentina tapte på straffesparkkonkurranse mot Chile etter at det sto 0-0 ordinær tid og ekstraomganger. Messi og Lucas Biglia misset fra krittmerket for Argentina.

Tapet betyr at Messi gir seg på landslaget uten å ha tatt en tittel med flagget på brystet. Han stoppet på 112 landskamper og 55 mål.

– Landslaget er et avsluttet kapittel, sa Messi.

Avgjørelsen betyr blant annet at VM om to år vil gå av stabelen uten spilleren som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger.

Debuterte som 18-åring

Messis lagkamerat i Barcelona, 32 år gamle Javier Mascherano, avslørte at også han er ferdig med landslagsfotball.

Messi var nylig fylt 18 år da han debuterte for det argentinske landslaget mot Ungarn i 2005. Tenåringen fikk ett minutt på banen da laget vant 2-1.

Hans første mål for landslaget kom året etter da han scoret Argentinas andre mål i 2-3-tapet mot Kroatia.

I mesterskap har det ikke gått veien for verken Messi eller Argentina siden superstjernen debuterte. VM i 2006 endte med exit i kvartfinalen mot Tyskland (3-5 på straffer). Året etter ble det 0-3-tap mot Brasil i Copa America-finalen.

Tyskland-spøkelse

VM i 2010 endte også med kvartfinaletap mot Tyskland (0-4). Det påfølgende året ble det tidlig exit i Copa America etter tap mot Uruguay på straffesparkkonkurranse i kvartfinalen.

For to år siden var Messi svært nær sin første mesterskapstittel, men nok en gang ble Tyskland for sterke. I finalen vant Joachim Löws mannskap 1-0 etter at Mario Götze avgjorde finalen i annen ekstraomgang.

Og til slutt – i Copa America-finalen natt til mandag – endte det med nok et finaletap. Det andre finaletapet mot Chile på like mange år ble også punktum for Messis landslagseventyr.