Høgmo tenker ikke på statistikken

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo traff pressen dagen etter tapet mot Portugal. Les mer Lukk

Per-Mathias Høgmo fokuserer fortsatt på prestasjoner over resultater i privatlandskampene. Høgmo, som har et poengsnitt på 1,11 som landslagssjef, mener kamper mot god motstand er avgjørende.

Høgmo fikk seg en ny nesestyver i 0-3-tapet mot Portugal søndag. Mandag møtte landslagssjefen pressen i en kort seanse før hjemreisen til Norge. Der fikk Høgmo spørsmål om poengsnittet hans som landslagssjef, som kun er på 1,11 etter 28 kamper.

– Skal vi utvikle oss, så må vi spille mot god motstand. Det hadde vi god erfaring med før EM-kvaliken, og det er noe vi fortsetter med nå. Hadde vi vært opptatt av poengsnitt isolert sett, så hadde vi spilt mot helt andre typer motstand, men da hadde vi også stått på stedet hvil, sa Høgmo.

– Vi hadde mange gode resultater i EM-kvaliken. Resultater vil også være avgjørende i VM-kvalifiseringen, poengterte landslagssjefen.

Få mål

Han fikk i tillegg spørsmål om mangelen på scoringer. Norge har kun scoret 23 mål på 28 kamper under Høgmo.

– Det har også litt med motstanden å gjøre. Men vi har til gode å være effektiv mot de beste, sa landslagssjefen.

Spørsmålene om resultater fortsatte mot Høgmo, som da svarte følgende:

– Jeg har vært så lenge i dette gamet. Vi har vært tydelige på denne strategien fra dag én. Dere må gjerne snakke om statistikk, men skal vi komme opp på et høyere nivå, så er slike kamper (Portugal-kampen) avgjørende. Det er som Nils Arne Eggens Rosenborg på 1990-tallet. I starten møtte de god motstand borte i Europa, ble vant til det, og kom så opp på et høyere nivå, sa Høgmo.

Les også: Jarstein mister kampene mot Island og Belgia

King-ros

Han brukte Joshua King som et eksempel på utvikling i kamper mot god motstand.

– Det viktigste for oss nå, det er at vi får spillere som spiller på det nivået daglig. Vi kunne godt ha spilt mot svakere motstand, men da hadde det gått ut over utviklingen, gjentok Høgmo.

Landslagssjefen røpet at han vurderer å hente inn en ny kantspiller før landskampene mot Island og Belgia.

– Jo Inge Berget og Fredrik Midtsjø er ute, de to er i utgangspunktet kantspillere. Det kan være aktuelt å ta inn en kantspiller til, sa Høgmo.

Mandag kveld har herrelandslaget felles trening med kvinnelandslaget på Ullevaal.

– Det er en restitusjonstrening med veldig få spillere. Derfor synes vi det (fellestrening) er en fin sak. Vi skal trene på samme matte, overlappe litt, sa Høgmo.