Zlatans neste stopp er klar, men han holder tett

Zlatan Ibrahimovic under landslagets trening på Stockholms Stadion før EM. Foto: Marcus Ericsson/TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Zlatan Ibrahimovic bekreftet torsdag at han har bestemt seg for ny klubb og at han har tett kontakt med José Mourinho, men mer ville han ikke ut med.

«Ibra» lot mediene vente i over en time før torsdagens pressekonferanse. Da stjernen først ankom, ville han ikke offentliggjøre hvor karrieren fortsetter.

Helt siden Zlatan takket for seg i Paris St. Germain er han blitt koblet til Manchester United og andre internasjonale storklubber.

José Mourinho er ventet å ta over sjefsstolen i United i løpet av få dager, men svensken var kryptisk da han ble spurt om klubbfremtiden.

Klart

– Jeg har ikke lest avisene i dag, så jeg vet ikke hvilken klubb som gjelder nå. Men jeg konsentrerer meg om EM. Det finnes interesse fra alle land, så det er mange alternativer, sier Sveriges kaptein.

– Har du bestemt deg?

– Jeg har gjort mitt valg. Jeg vil spille fotball og gjøre det rette for familien. Alt som trengs for å kunne nyte livet både på og utenfor banen. Fremtiden er skrevet.

– Når bestemte du deg?

– For lenge siden. Men hadde jeg ville hatt det klart før EM, hadde det allerede vært offisielt, svarer 34-åringen.

Kontakt

Men på spørsmål fra britisk presse bekreftet den svenske profilen at han har holdt kontakten med José Mourinho helt siden portugiseren var spissens sjef i Inter.

– Jeg har snakket med ham ofte. Jeg hadde en fantastisk tid med Mourinho, og vi sa at vi kanskje skulle jobbe sammen igjen. Om man vil vinne noe, så henter man inn han som trener, sier Zlatan, som altså ikke ville gi en garanti for at Manchester United er klubben han skal slutte seg til etter EM.

Ibrahimovic sluttet seg til den svenske EM-troppen tidligere denne uken etter å ha føyd til et cupgull på cv-en med franske Paris St. Germain.

Torsdag var pressen invitert til å møte profilen, og én time etter skjemaet kom kapteinen smilende inn på pressekonferansen i den svenske hovedstaden.

– Unnskyld, prøvde pressesjefen seg med før kapteinen brøt inn.

– Det var dere som var her for tidlig, sa Zlatan i kjent stil.