Molde vant, men slått ut av Sevilla

Moldes Daniel Berg Hestad spilte sin 900. kamp for Molde. Det var for øvrig hans siste som kaptein. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Les mer Lukk

Molde leverte en hederlig forestilling hjemme og vant 1-0 over det spanske storlaget Sevilla torsdag. Det endte likevel med exit i europaligaen med 1-3-tap sammenlagt.

Sevilla vant 3-0 på hjemmebane, og tross seieren på hjemmebane kom de til Molde med en liten porsjon respekt i sekken. Sevilla, som har vunnet europaligaen de to siste sesongene, har ikke imponert på bortebane i det siste. Det var heller ikke tilfelle torsdag kveld.

Det var god stemning på et relativt godt besøkt Aker stadion i Rosenes by. Det ble en flott ramme rundt Molde-veteran Daniel Berg Hestads avskjedskamp.

40-åringen spilte sin 900 obligatoriske kamp i Molde-drakta, og som så ofte før bar han også kapteinsbindet torsdag.

Hestad har sagt at han legger opp med umiddelbar virkning den dagen Molde var utslått av europaligaen.

– Det holdt ikke helt, men vi leverte en solid innsats. I dag var det mange som meldte seg på, og det viser at det gror godt. En veldig god kamp av Eirik (Hestad), sa Berg Hestad til MAX

– Det var helt fantastisk. Perfekt timing selv om det ble tap, sa Hestad som avsluttet karrieren etter 23 sesonger som seniorspiller og 21 av dem i Molde-drakta.

Molde-drakta, skoene, strømpene og leggbeskytterne forsvant opp på tribunen etter kampen. I bare bokseren og en boblejakke rundt seg takket han hjemmepublikummet.

Endringer

Sevilla-trener Unai Emery hadde gjort hele seks endringer på laget fra møtet forrige torsdag.

Fredrik Gulbrandsen var ute med karantene, så Ole Gunnar Solskjær måtte stole på unge Sander Svendsen på topp. Det var likevel Eirik Hestad som etter hvert virkelig skulle få vist seg fram.

Sevilla-spiss Fernando Llorente var også farlig frampå ved et par anledninger. Molde hadde sine muligheter, men manglet det lille ekstra i de avgjørende øyeblikkene.

Les også: Molde fikk trøbbel i Spania

Strålende

Mot slutten av 1. omgang vartet vertene opp med to strålende angrep. Ett innlegg traff Eirik Hestad inne i feltet, og han holdt hodet kaldt og nettet sikkert.

Etter pausen fortsatte Molde med sitt positive og offensive spill, selv om det hadde kommet en kraftig haglbyge i pausen og gjorde spilleforholdene litt ufyselige.

Sevilla hadde en stor mulighet i annen omgang, men Per Egil Flo sto riktig plassert og fikk reddet skuddet fra på streken. På den etterfølgende corneren smalt ballen i stolpen.

Spanjolene hadde også en ball inne, men forsøket ble korrekt annullert for offside.

Helt mot slutten kunne Molde gått opp i 2-0. Innbytter og bursdagsbarnet Amidou Diops fikk en kjempesjanse, men 24-åringen bommet på den flotte pasningen fra Flo.

Finske Joona Toivio var også nær scoring etter en corner i sluttminuttet.