Arsenal overtok tabelltoppen

Mesut Özil har herjet i Premier League denne høsten. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Arsenal vant 2-0 hjemme mot Joshua Kings Bournemouth mandag. Seieren førte London-klubben til topps i Premier League.

Ettersom serieleder Leicester ikke spiller sin kamp denne runden før tirsdag, ville Arsène Wenger føre Arsenal til tabelltoppen med seier over Bournemouth. Hovedstadsklubben var ute etter revansj etter å ha feilet med 0-4 borte mot Southampton på Boxing Day.

Wenger roterte på laget som følge av det tøffe juleprogrammet. Blant annet satte franskmannen inn midtstopper Gabriel Paulista. Det var et smart trekk av den rutinerte manageren.

Özil sentral igjen

Etter 27 minutter slo Mesut Özil en perfekt corner. Paulista stanget ballen i mål og lagde 1-0. Det var brasilianerens første scoring i Premier League.

I annen omgang var Özil igjen sentral i et mål. Tyskeren spilte vegg med Olivier Giroud. Franskmannen vippet Özil igjennom alene med målvakt Artur Boruc med en lekker hælpasning. Özil satte inn 2-0, noe som var midtbanespillernes tredje mål for sesongen, men han har også hele 16 assist.

King fra start

Norske King har slitt med skade etter at han ble matchvinner mot Manchester United tidligere i måneden. Mandag var spissen tilbake fra start og var livlig i innledningen, men klarte aldri å overliste målvakt Petr Cech. King fikk 80 minutter før han ble byttet ut.

Tapet var det første på seks kamper for nyopprykkede Bournemouth. Det gjør at klubben ligger på 16.-plass med tre poengs margin ned til Newcastle på nedrykksplass etter 19 spilte kamper. (©NTB)