Marerittkveld for Arsenal

Arsenal-manager Arsène Wenger var en frustrert mann tirsdag. Les mer Lukk

Arsenal fikk to spillere skadd og gikk i tillegg på en sportslig stjernesmell i ligacupmøtet med Sheffield Wednesday tirsdag. Til slutt ble det tap 0-3.

4. rundekampen i Sheffield utviklet seg til å bli det reneste marerittet for det seiersvante mannskapet til Arsène Wenger. For Sheffield Wednesday, som i øyeblikket er på femteplass i mesterskapsserien, ble det en opplevelse spillere og supportere sent vil glemme.

– Dette ble en vond kveld for oss. Vi mistet to viktige spillere tidlig, og deretter var vi ikke på det nivået vi må være, sa manager Wenger etter kampen.

– Nivået var rett og slett for høyt for de unge spillerne i dag. De er ikke klare for dette nivået, tilføyde han.

Skadetrøbbel

For Arsenal startet elendigheten allerede etter fem minutters spill. Da måtte midtbanespiller Alex-Oxlade Chamberlain forlate banen med skade. Han ble erstattet av Theo Walcott, men bare 13 minutter senere måtte også han gi seg.

Den engelske landslagsspilleren så ut til å ha pådratt seg en skade i leggen.

– Med disse skadene begynner vi å få lite spillere. Dette var et hardt slag for oss, fastslo Wenger.

Hvilte stjernene

Etter de to tidlige skadene gikk det fra vondt til verre for gjestene. Midtveis i første omgang tok Sheffield Wednesday ledelsen ved Ross Wallace, og seks minutter før pause doblet Luvas Joao til 2-0 med en strålende heading.

Arsenal lot en rekke av sine største stjerner hvile tirsdag. Mesut Özil, Alexis Sánchez, Laurent Koscielny, Héctor Bellerín, Santi Cazorla og Francis Coquelin manglet i lagets spillertropp. Kanskje angret manager Wenger det valget i ettertid.

London-laget så særdeles blekt ut og ble herjet med i store deler av kampen. Fem minutter ut i andre omgang gjorde Sam Hutchinson 3-0 for hjemmelaget. Da var ydmykelsen komplett.