Commons klemte Deila etter to scoringer

Commons klemte Deila etter to scoringer

Kris Commons scoret to mål i 5-0-seieren over Dundee United etter den dårlige oppførselen mot Molde i europaligaen. Les mer Lukk

Celtics Kris Commons måtte si unnskyld etter å ha reagert med sinne da han ble byttet ut mot Molde i europaligaen. 32-åringen ba Ronny Deila om godt vær med to scoringer og en klem i 5-0-seieren over Dundee United søndag.

Midtbanespilleren kjeftet og gestikulerte mot assistenttrener John Collins da han ble tatt av banen i 1-3-tapet mot Molde torsdag. Commons hadde da vært en av Celtic beste spillere, og han likte dårlig å bli byttet ut.

Deila var ikke særlig imponert over oppførselen til engelskmannen og varslet en alvorsprat etter kampen. Fredag kom unnskyldingen, mens søndag belønnet nordmannen urokråka med startplass mot tabelljumbo Dundee United.

Ga Deila klem

Commons takket for tilliten og ble tilgitt da han sto for to av målene. På overtid av første omgang satte han en straffe inn til 3-0, mens han laget 4-0 med et flott skudd etter 53 minutter.

– Han var god sammen med laget i dag, og han scoret to fine mål, spesielt mål nummer to, sa Deila.

Ikke lenge etterpå ble Commons byttet ut igjen, men han laget ikke furore denne gangen. Commons ga nordmannen en klem på sidelinjen.

– Det er bra. Jeg liker klemmer. Jeg er glad på hans vegne og hele laget. Alle vet at vi har flere kamper denne uka. Vi trenger å spare spillere når vi kan, sa Deila.

Arbeidsro

Han skaffet seg selv litt arbeidsro med den komfortable seieren mot bunnlaget. Glasgow-klubben leder ligaen med fire poeng ned til Aberdeen. I europaligaen har det gått dårligere, og skottene bør vinne de to neste hjemmekampene mot Molde og Ajax om det skal bli avansement. Hvis ikke kan Deilas jobb stå i fare.

– Nå er vi fire poeng foran, og vi har snudd det rundt på en måned etter å ha vært fem poeng bak. Når du er en suksessrik klubb og vinner trofeer i cuper, vil alle at du skal feile utenom Celtic-supporterne, sa Deila.

Leigh Griffiths og Dedryck Boyata scoret mål nummer en og to. Et selvmål av Aaron Kuhl fastsatte resultatet til 5-0 ett minutt før slutt.

– En veldig god prestasjon. Jeg er stolt av guttene. Vi skapte mange sjanser, og de hadde knapt et skudd på mål.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic.