Gjert Ingebrigtsen anmeldt for verbale og fysiske episoder

Gjert Ingebrigtsen.
Det skriver Dagbladet.

Opplysninger til Dagbladet hevder at anmeldelsen mot friidrettstreneren Gjert Ingebrigtsen (58), far til friidrettsstjernen Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen, skal omfatte både fysiske og verbale episoder med nedlatende kommentarer til barna.

Det er snakk om en rekke episoder over mange år.

Se video: Gamle Gjert-klipp sprer seg på sosiale medier

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gamle Gjert-klipp sprer seg på sosiale medier Les mer Lukk

Kalte Gjert «utrivelig» og «kontrollerende»

Ifølge Dagbladet skal barna i avhør ha beskrevet faren som «utrivelig» og «kontrollerende». For minst to av barna skal det dreie seg om fysiske hendelser.

Alle barna har status som fornærmet. Friidrettstreneren har status som mistenkt i saken, men har hele tiden avvist sønnenes påstander.

Gjerts advokat, John Christian Elden, skriver i en SMS til Dagbladet at han tror saken snart vil bli lagt bort. Dagbladet har vært i kontakt med advokatene til både Gjert Ingebrigtsen og hans barn.

– Gjert kjenner ikke dette igjen. Vi har full tiltro til at denne saken snart legges bort, og avventer å mene noe tidligere.

Advokaten har utover det ingen kommentar til opplysningene avisen har fått.

Ble offentlig anklaget av sønnene

Gjert ble for fire måneder siden offentlig anklaget for vold og trusler i oppveksten av de tre friidrettssønnene sine.

Dette kom etter at brødrene i februar 2022 brøt med trenerfaren. I tiden etter har det vært anspent i familien Ingebrigtsen og friidrettsmiljøet. Og det ble ikke bedre da Gjert ble trener for sønnenes konkurrent Narve Gilje Nordås, men ble nektet trenerakkreditering til friidretts-VM i Budapest.

Kort tid etter at sønnen kom med anklagene bekreftet Mette Yvonne Larsen, som er bistandsadvokat for de tre løpebrødrene og et av de andre barna, at et familiemedlem har anmeldt Gjert for mishandling i nære relasjoner.

Det er ukjent om det foreligger flere anmeldelser.

Politiet satte så i gang etterforskning.

Flere av familiemedlemmene har i løpet av høsten vært inne til avhør i saken.

Det er ikke kjent hvilket familiemedlem som har levert anmeldelse, og det har heller ikke før nå vært kjent hva Gjert har vært anmeldt for, ettersom dokumentene frem til nå har vært klausulert.