FA-cupkamp stanset etter tribunebråk – forbundet ut med kraftig melding

Det ble bråk i FA-cupen på The Hawthorns stadium i West Bromwich. Les mer Lukk

Fotballkampen i den engelske FA-cupen mellom West Bromwich og Wolves måtte avbrytes søndag etter at det oppsto tumulter blant supportere. Oppgjøret endte 0–2.

Spillerne på begge lag forlot gressmatta og gikk i garderoben etter at det oppsto bråk i kjølvannet av Wolverhamptons 2-0-scoring drøye ti minutter før full tid.

Sky Sports skrev umiddelbart etter hendelsen at politi og andre banemannskaper jobbet for å få situasjonen under kontroll. West Bromwich-spiller Kyle Bartley skal ha vært oppe på tribunen der bråket oppsto og hentet et barn ned på banen.

Etter et langt avbrekk gikk lagene etter hvert ut på banen igjen, og lagets trenere pratet en stund med kamplederne. Over en halvtime etter stansen var kampen i gang igjen. Da sto det 77 minutter spilt på klokka.

Det engelske fotballforbundet rykket raskt ut med en melding rundt tumultene.

«Bråket som oppsto i derbyet mellom West Bromwich og Wolverhampton er helt uakseptabelt. Trygghet og sikkerhet er uhyre viktig, og oppførselen til de involverte var farlig kan ikke bortforklares», heter det i uttalelsen.

Videre varsles det at en etterforskning vil bli igangsatt i sakens anledning.

Pedro Neto scoret kampens første mål drøye fem minutter før pause. Matheus Cunha doblet så for Wolves i det 78. spilleminutt.

Flere West Brom-supportere skal deretter ha tatt seg inn på banen.

Ingen av de to klubbene har foreløpig omtalt episoden i sine mediekanaler.