Klæbo spurtslo Chanavat om seieren i Goms: – Det smaker litt ekstra godt

Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i sveitsiske Goms lørdag. Foto: Jean-Christophe Bott / Keystone via AP / NTB Les mer Lukk

Johannes Høsflot Klæbo gikk seirende ut av duellen mot Lucas Chanavat og vant langrennssprinten i fri teknikk i sveitsiske Goms lørdag.

Chanavat og Klæbo tok seg begge enkelt gjennom utslagsrundene, og duoen pekte seg tidlig ut som seierskandidatene i rennet.

Duellen måtte til slutt avgjøres i finalen, og der var det Klæbo som var sterkest. Nordmannen spurtslo franskmannen på oppløpet og sikret seieren med 0,08 sekunder.

– Det smaker godt. Det er deilig å vinne, og det å slå Chanavat på et oppløp som dette, det smaker litt ekstra godt, sa seierherren til Viaplay.

Seieren er en opptur for Klæbo som har hatt en trøblete sesong. Sykdom gjorde at han måtte trekke seg fra årets Tour de Ski i Italia og Sveits.

Forrige uke røk han ut av semifinale i en langrennsprint for første gang siden 2018. Lørdag var han tilbake på toppen av pallen.

– Det føles litt bedre i dag enn det gjorde forrige helg. Det er det ingen tvil om. Det var tungt i dag, men det er stor forskjell på kroppen min nå og for en uke siden, sa han.

Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes var også med i finalen lørdag. Taugbøl gled inn til en sterk tredjeplass, mens Valnes måtte nøye seg med å være femte best.

– Jeg er en lettet mann. Det var godt å endelig kjenne at jeg kan få til en pallplass. Jeg har ventet lenge på den her, sa Taugbøl til Viaplay.

Pål Golberg og Harald Østberg Amundsen røk ut i kvartfinalen. For Ansgar Evensen og Matz William Jenssen sa det stopp i prologen.