Hagen ny verdenscupleder etter Leinan Lund-seier: – Er det et tronskifte?

Mari Leinan Lund vant kombinertrennet i Schonach. Foto: Gisle Johnsen / NTB Les mer Lukk

Mari Leinan Lund holdt unna for sterke konkurrenter og vant kombinertrennet i tyske Schonach lørdag. Gyda Westvold Hansen mistet ledertrøya til Ida Marie Hagen.

Leinan Lund startet langrennet 28 sekunder foran andreplasserte Westvold Hansen. Hagen hadde på sin side 43 sekunder opp til teten.

I langrennet samlet det seg en trio bak Leinan Lund bestående av Hansen, Hagen og Nathalie Armbruster. Ingen av dem greide å ta igjen lederen. Dermed kunne Leinan Lund juble for sin andre verdenscupseier denne sesongen.

Hagen sikret annenplassen og er dermed ny leder i verdenscupen sammenlagt. Hagen og Westvold Hansen lå helt likt foran lørdagens konkurranse.

Tronskifte?

Westvold Hansen har i lang tid vært soleklar ener i kombinertsirkuset på kvinnesiden. Hun endte på femteplass i lørdagens renn og så ut til å ha det tungt underveis.

Det er første gang Dalsbygda-jenta ikke er på pallen i et verdenscuprenn.

– Er det et tronskifte? Er det et sceneskifte i kvinnekombinert vi er vitne til? Vi stiller spørsmålet, sa Viaplay-kommentator Petter Tenstad

Westvold Hansen vant sesongens tre første renn, men har deretter blitt slått. Hagen sto med to seirer før lørdagens renn, mens Leinan Lund sto med én triumf.

Kombinertkonkurransene i Schonach har vært truet av snømangel. Arrangørene har i dagevis kjempet mot sprutregn og mildvær. Kun en smal stripe med snø utgjorde traseen der det ble gått langrenn.

Norsk dominans

I stedet for trening på ski inn mot helgens renn, har Jarl Magnus Riiber blant annet brukt rulleski. Det er høyst uvanlig.

De norske kombinertløperne har levert en pangsesong så langt. 15 av 17 renn i verdenscupen har endt med rødt, hvitt og blått på toppen av seierspallen. I de to øvrige rennene ble Riiber nummer to.

Søndag skal det gås åtte kilometer i Schonach.