Bodø/Glimt klar for cupspillet i conferenceligaen – knuste Lugano 5-2

Bodø/Glimt hadde mye å juble for i Bodø torsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB Les mer Lukk

Bodø/Glimt trøblet før pause, men vant til slutt 5-2 over Lugano hjemme på Aspmyra. Det sikret laget mer spill i conferenceligaen.

Amahl Pellegrino (to mål), Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg og Oscar Forsmo Kapskarmo sørget for torsdagens seier.

Glimt fikk en trå start på gruppespillet med uavgjort mot Lugano i Sveits og tap hjemme mot Brugge. Deretter slo de gulkledde kraftig tilbake med to strake trepoengere mot tyrkiske Besiktas, hvor den seneste av dem var en imponerende 2-1-seier i Istanbul.

Med sin tredje strake seier er Glimt klar for cupspillet. Sist sesong røk de ut i første utslagsrunde mot polske Lech Poznan, mens det ble kvartfinale året før.

Også Ronny Deilas Brugge er videre i conferenceligaen. Belgierne knuste Besiktas i Istanbul torsdag.

Gruppefinale

I den avsluttende runden venter Brugge på bortebane til kampen om førsteplassen i gruppen. Med tomålsseier vil Glimt gå av med gruppeseieren og gå rett videre til åttedelsfinalen. Andreplassen må ut i en innledende utslagsfase før en eventuell åttedelsfinale.

Før den tid skal Eliteseriens seriemestere avslutte ligasesongen hjemme mot Sarpsborg søndag. Molde venter i cupfinalen lørdagen etter.

Lugano var farlig frampå ved flere anledninger i førsteomgangen torsdag, men Pellegrino sørget for at det var hjemmelaget som tok føringen i kampen da han satte inn 1-0 fem minutter før hvilen.

Brice Wembangomo snappet opp ballen og fant Pellegrino med et innlegg. Sistnevnte dempet ballen før han bredsidet inn scoringen.

Doblet

– Det er mye slurv, og presset vårt er heller ikke noe å rope hurra for. Vi er ikke helt der vi har lyst til å være, og vi har mye å gå på, sa målscoreren til Viaplay i pausen.

Sju minutter etter hvilen doblet Sondre Brunstad Fet ledelsen for hjemmelaget. En svak Lugano-klarering endte i beina til Patrick Berg som serverte Fet. Midtbanemannen klinket til og sendte ballen via en motspiller og i mål.

I det 65. minutt var rollene reversert. Fet serverte Berg som satte ballen i mål via en motspiller til 3-0.

Zan Celar reduserte like etterpå, før Pellegrino sendte gultrøyene tilbake i en tremålsledelse tolv minutter før slutt. Albert Grønbæk serverte Pellegrino som trillet inn kampens fjerde.

Fire minutter før slutt reduserte Boris Babic for Lugano, før Kapskarmo nikket inn 5-2 like etterpå.