Thingnes Bø fikset overlegen norsk stafettseier: – Vet han kan gjøre underverker

Johannes Thingnes Bø gikk en god etappe for Norge i Östersund torsdag. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Les mer Lukk

Norges skiskytterherrer klinket til i Östersund og forlenget stafettrekken i verdenscupen til åtte triumfer på rad. Johannes Thingnes Bø sto for en superserie.

Det norske laget gikk av med seieren på samtlige verdenscupstafetter i sist sesong, men bommet da det sto om gullet i VM.

De vant også de to siste stafettene året før, og torsdag sto de øverst på pallen for åttende gang på rad i verdenscupsammenheng. Det er blitt norsk suksess i 11 av de 13 siste rennene i disiplinen.

Johannes Thingnes Bø la grunnlaget for seieren i Östersund med en strålende tredjeetappe.

– Det var som planlagt. Det er sånn vi liker å gjøre stafettene. Det er derfor vi vil ha Johannes på tredjeetappen, vi vet han kan gjøre underverker, sa Tarjei Bø til NRK.

Frankrike gikk inn til andreplassen, mens Tyskland ble nummer tre. Svenskene skuffet med sjetteplass på hjemmebane.

Ekstraskudd

Endre Strømsheim måtte bruke tre ekstraskudd på den første etappen. Han sendte Tarjei Bø ut med 16 sekunder opp til teten.

Bø gikk på tre ekstraskudd på sin etappe, men førte Norge opp i ledelsen før han ga stafettpinnen videre til lillebror Johannes Thingnes Bø. Da hadde Norge og Tyskland skaffet seg et godt forsprang til resten av feltet.

Thingnes Bø brukte ett ekstraskudd på første og satte så opp dampen på andrerunden. Med fem fulltreff på stående ga han Vetle Sjåstad Christiansen et kjempeutgangspunkt på sisteetappen.

Christiansen slo til med ti fulltreff og ett ekstraskudd og trygget inn seieren for Norge. Nordmannen hadde svært god tid på sisterunden og slapp Frankrike innpå med over halvminuttet.

– Jeg følte meg trygg på å gjøre en god etappe. Det endte med seier for oss, og vi er veldig fornøyde med det, sa Thingnes Bø.

Dobbel stafettseier

Thingnes Bø var klar på at han manglet en del på formen etter å ha blitt slått på normaldistansen sist helg. Stryningen vant hele 19 av 23 individuelle verdenscuprenn sist sesong.

Det norske kvinnelaget gikk inn til stafettseier onsdag.

Sprint og jaktstart venter i de siste rennene i Östersund. Neste verdenscuprunde går av stabelen i østerrikske Hochfilzen 8.-10. desember.

Sesongens store høydepunkt er VM i Tsjekkia i februar.