Hopperne med mer Ruka-trøbbel – Granerud nummer ti

Halvor Egner Granerud i aksjon i Ruka. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva via AP / NTB Les mer Lukk

De norske hopperne leverte nok et skuffende verdenscuprenn i finske Ruka søndag. En 10.-plass er Norges beste plassering etter sesongens to første konkurranser.

Halvor Egner Granerud fulgte opp lørdagens skuffende 16.-plass med 142 og 139,5 meter søndag.

Topp-ti-plasseringen viste tegn til forbedring, men nordmennene har alt i alt lite å vise til av resultater etter vinterens to første renn.

– Det går framover. Det kjentes mye bedre ut, så det var i hvert fall en positiv avslutning på helgen, sa nordmannen til Viaplay om andrehoppet.

Lørdagens østerrikske seierherre Stefan Kraft var overlegen også dagen derpå. Jan Hörl ble nummer to, 22,6 poeng bak landsmannen, mens tyske Andreas Wellinger tok den siste pallplassen

Johann Forfang var best av samtlige i kvalifiseringen til rennet, men traff ikke perfekt da det gjaldt som mest. Med 129,5 og 132,5 meter i sine to hopp endte han som nummer 26.

– Jeg blir overrasket rett og slett. Jeg er veldig skuffet akkurat nå, sa han til Viaplay etter det første hoppet.

Kristoffer Sundal klinket til med 138 meter i førsteomgangen. Med 129 meter i finalen endte han som nummer 20. Daniel-André Tande ble nummer 22 etter hopp på 134 og 128,5 meter.

Fredrik Villumstad (121 meter) og Marius Lindvik (122 meter) greide ikke å ta seg videre til andreomgangen.

Landslaget skuffet stort i lørdagens åpningsrenn. Regjerende verdenscupvinner Granerud ble da beste norske.

Også Polen har fått en tøff start på sesongen. Hoppstjernen Kamil Stoch landet på 87,5 meter i kvalifiseringen og tok seg ikke videre til rennet søndag.

Neste helg fortsetter verdenscupen med renn på Lillehammer.