Carlsen slo verdenstoeren – videre i sjakkturnering

Magnus Carlsen er videre i Champions Chess Tour-turneringen. Foto: Carina Johansen / NTB Les mer Lukk

Magnus Carlsen viste styrke mot verdenstoer Fabiano Caruana og tok seg videre i årets femte Champions Chess Tour-turnering.

Carlsen vant to partier, tapte ett og spilte én remis. Dermed er Carlsen videre til neste runde i vinnersluttspillet i hurtigsjakkturneringen.

Carlsen vant først med hvite brikker, før han i det neste partiet skaffet seg et overtak med de svarte. Da Caruana gjorde en liten feil etter 34 trekk, utnyttet Carlsen det til det fulle og vant. I parti nummer tre ble det jevnt før Caruana tok seieren og skapte spenning.

I det siste partiet fikk Carlsen overtaket med svarte brikker og sikret remis, som holdt til avansement.

Carlsen åpnet med seier over iranske Amin Tabatabaei onsdag.

Nylig ble det kjent at feiden mellom Carlsen og amerikanske Hans Niemann legges død. Carlsen har tidligere anklaget Niemann for juks.

Årets Champions Chess-turneringer avvikles med dobbel utslagsmetode, slik at ingen er ute av dansen før de har pådratt seg to tap. Skulle man tape én gang, går man ned i comebacksluttspillet og får sjansen til å hente seg tilbake.

Carlsen har vunnet to av fire CCT-turneringer så langt i år. Etter denne ukens dueller gjenstår det én turnering før sluttspillet starter tidlig i desember.