Warholm slått i Diamond League-løpet i Zürich

Karsten Warholm ble nummer to under Diamond League-stevnet i Zürich. Her fra VM i Budapest. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Les mer Lukk

Den norske hekkestjernen Karsten Warholm ble nummer to bak Kyron McMaster under Diamond League-stevnet i Zürich torsdag.

McMaster vant med tiden 47,27, mens Warholm klokket inn på 47,30. Løpet er det første Warholm ikke vinner denne sesongen. Nylig tok han et klart VM-gull i Budapest. Det var hans tredje VM-gull på langhekken.

– Man må nesten bare le. Det var tungt å restarte seg selv, og McMaster kom med en plan om å ta hevn, og det klarte han. Jeg måtte virkelig kjempe. Jeg kjenner at litt lave skuldre etter VM og litt god feiring ikke har gjort veldig godt, sa Warholm til NRK.

– Jeg trodde han skulle få det litt. Det gjorde han. Men jeg fikk det enda mer, fortsatte han.

Warholm løp 400 meter hekk mot blant andre VM-sølvvinner McMaster fra De britiske jomfruøyer og brasilianske Alison dos Santos torsdag. Dos Santos ble treer på tiden 47,62.

Nordmannen innehar verdensrekorden på øvelsen med tiden 45,94. Den satte han da han løp inn til sitt første OL-gull i Tokyo i 2021.

Ulsteinvik-mannen har løpt flere av sine sterkeste løp i karrieren i år. Han har 46,51 som sesongbeste, noe som også er bestetid i verden i år.