Haaland kåret til årets spiller på PFA-gallaen

Erling Braut Haaland med pokalen etter Manchester Citys seier i den europeiske supercupen. Tirsdag ble han kåret til årets spiller av spillerforeningen PFA. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB Les mer Lukk

Erling Braut Haaland er inne på en eksklusiv liste som vinner av spillerforeningen PFAs gjeveste pris. Han belønnes for en enorm debutsesong i engelsk fotball.

Utdelingen ble gjort i Manchester tirsdag. Det er første gang at en skandinav har fått PFA-tittelen som årets spiller.

Haaland noterte hele 52 mål på 53 kamper i sin første sesong i Manchester City. Han var sentral på klubbens vei mot triumfene i Premier League, Champions League og FA-cupen.

Det er tredje gang at en City-spiller er stemt fram som PFA-vinner. Kevin De Bruyne fikk prisen i både 2020 og 2021.

Martin Ødegaard var også blant de nominerte for sitt storspill i Arsenal. Midtbanemannen slo til med 15 seriemål i 2022/23-sesongen. De Bruyne, John Stones (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal) og Harry Kane (Tottenham) var de øvrige som kjempet om prisen. Naturlig nok var både Haaland og Ødegaard inne på årets lag.

Det var også Guro Reiten (Chelsea) og Frida Maanum (Arsenal) i kvinnenes superliga. Reiten var svært viktig for et Chelsea-lag som sist sesong tok sin fjerde strake ligatittel. Frida Maanums Arsenal endte på 3.-plass. Hennes gode prestasjoner har likevel gitt plass på årets lag.

Tidligere på kvelden var Haaland også nominert til prisen som årets unge spiller. Den fikk Arsenal-stjernen Saka.

Spillerforeningen Professional Footballers' Association (PFA) har delt ut priser i engelsk fotball siden 1973/74-sesongen. 50-årsjubileet ble markert på tirsdagens gallafest.