Nordås tilbake til skolebenken – ser mot Paris

Narve Gilje Nordås skal tilbake til skolebenken etter VM i Budapest. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Les mer Lukk

Etter å ha gjort unna et godt friidretts-VM med bronse på 1500 meter, skal Narve Gilje Nordås tilbake på skolen. Neste år ønsker han en ny dobling i OL i Paris.

Nordås snakket med pressen etter 14.-plassen på den avsluttende 5000-meteren i Budapest søndag. Der gikk tanken tom etter et langt mesterskap.

– Jeg stilte godt forberedt, men på et eller annet tidspunkt går det tomt, og i dag sa det stopp, sa Nordås.

Nå skal han tilbake på skolebenken.

– Jeg begynte på studiene sist mandag, og jeg har ennå ikke åpnet en eneste bok. Så jeg er litt bekymret for om jeg har gått glipp av noe. Jeg drar hjem og på skolen i morgen.

– Hadde vært gøy å stå løpet ut

Sandnes-løperen står trolig over Diamond League-stevnet i sveitsiske Zürich til helgen.

– Jeg er litt usikker. Jeg er påmeldt både i Zürich og Brussel, og jeg håper også å kvalifisere meg til finalen i Eugene. Zürich kommer på torsdag, og jeg tror ikke at jeg stiller der. Jeg må hjem å lade batteriene, de er helt tomme.

Han er klar på hva som må til for å fortsette å forbedre seg slik han har gjort i år.

– Det blir å gjøre det samme som det siste året for å komme på skuddhold til medalje. Å gjøre det en gang til og kanskje komme høyere på pallen. Det gjelder å ikke glemme hvor du kommer fra og hva som har ført meg hit. Og det hadde vært gøy og kunne stå løpet ut, sa Nordås.

Vil fortsette doblingen

Nordås doblet i VM med både 1500 og 5000 meter. Det tok på etter hvert, og han hadde egentlig ikke spesielt lyst til å løpe 5000 meter søndag.

– De fire første løpene gikk veldig bra, og det siste gikk fryktelig dårlig. Jeg er glad jeg løp og at jeg ble kvitt tanken om å bli slått ut i forsøket. Da skal jeg klare å stå løpet ut neste år.

Likevel håper han å fortsette doblingen i mesterskapene som kommer.

– Jeg håper å doble både i EM og OL neste år med fokus på 1500 meter i årene framover. Det er der jeg har de beste medaljesjansene. 5000 blir en bonus. Nå fikk jeg i hvert fall den første erfaringen her.