Hovland deler ledelsen: – Jeg begynte å få til noen putter

Viktor Hovland spiller PGA-tourmesterskapet i Atlanta denne uken. Foto: Alex Slitz / AP / NTB Les mer Lukk

Golfesset Viktor Hovland hadde birdie på fem av de sju siste hullene i andre runde av PGA-tourmesterskapet. Han deler sammenlagtledelsen med Collin Morikawa.

Etter birdier på hull fire og seks, gikk han på en bogey på det sjuende hullet. Nordmannen havnet i problemer og greide ikke redde seg, som han ellers har vært veldig god til i ukens turnering i Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia.

Etter fire strake hull på par skaffet han seg fire strake birdier, før det ble par på hull 16 og nok en birdie på hull 17. På det 18. og siste hullet ble det par. Med seks slag under par hadde Hovland sammen med Xander Schauffele og Collin Morikawa fredagens beste runde.

Best på siste del

– Jeg begynte å slå tilnærmingsskuddene mine noe nærmere enn jeg gjorde på de første ni hullene, og jeg begynte å få til noen putter, sier Hovland ifølge nyhetsbyrået AFP om den siste delen av fredagens runde.

– Det føltes virkelig godt. Jeg har presset på hardt hele denne uka, fortsetter han.

Hovland og Morikawa ligger 16 slag under par sammenlagt. De er to slag foran verdensener Scottie Scheffler, som gikk fem slag under par fredag.

Kan vinne 190 millioner kroner

I PGA-sesongens siste turnering i Atlanta i delstaten Georgia startet spillerne med minusslag basert på hvilken plassering de innehar på PGA-touren denne sesongen. For Hovlands del var det åtte slag. Torsdag åpnet han med en runde på to slag under par og var i delt ledelse foran andre runde.

Hovland kom til den siste turneringen i PGA-sluttspillet med seier sist uke. Den ga nordmannen 38 millioner kroner i premie og førte ham opp på annenplass i sammendraget.

Vinneren av turneringen i Atlanta blir også seierherre på PGA-touren denne sesongen. Tour Championship har en førstepremie på hele 190 millioner kroner.