AIK-sjef går av etter skandalederby

AIK-supporterne kastet bluss inn på banen under 0-1-tapet borte mot byrivalen Djurgården søndag. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB Les mer Lukk

Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

– Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

Bråket i søndagens lokaloppgjør oppsto etter at Marcus Danielson hadde sendt Djurgården i ledelsen i det 82. minutt. AIK-supportere fyrte av flere knallskudd, og det eskalerte ytterligere da gjestenes Axel Björnström fikk rødt kort tre minutter på overtid.

Flere knallskudd smalt på arenaen, og et dusin bluss ble kastet på gressmatten. Speakeren kunngjorde at kampen ble midlertidig avbrutt.