Andersen kapret den siste plassen i VM-lagkonkurransen etter tett «treningsfight»

Espen Andersen får sjansen i lagkonkurransen. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Espen Andersen blir fjerdemann på det norske laget i VM-lagkonkurransen i kombinert i Planica onsdag. Han vant kampen med Andreas Skoglund og Simen Tiller.

Sportssjef Ivar Stuan bekrefter det norske laget til NTB tirsdag ettermiddag.

Noen timer tidligere trente de norske gutta i storbakken i Planica. Der gjorde samtlige en meget solid figur.

Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro var alle sikre kort på det norske laget i forkant av treningen. Den siste plassen kjempet Andersen, Skoglund og Tiller en innbitt «fight» om.

Se programmet til ski-VM her!

I onsdagens lagkonkurranse starter de norske løperne i følgende rekkefølge: Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Jens Lurås Oftebro.

– Hva er bakgrunnen for den rekkefølgen, Stuan?

– Vi skal se om vi kan skaffe oss luke til konkurrentene ved å ha Jarl i gruppe to. Vi føler det er et spennende oppsett, sier sportssjefen til NTB.

Rivaler svekket

Norge kommer til onsdagens VM-konkurranse som store favoritter. Både Østerrike og Tyskland har utfordringer med sine lag. Tyske Manuel Faisst er ikke aktuell for Tyskland, og den østerrikske laget mangler sterke Franz-Josef Rehrl på grunn av sykdom.

– De er betydelig svekket. Det er som tidligere, vi føler oss som favoritter, sier Stuan.

De norske viste form på tirsdagens trening. Jarl Magnus Riiber, som allerede har to gull i VM, var best i samtlige tre omganger. Han hoppet jevne 136,5, 136,5 og 137,5 meter.

Jens Lurås Oftebro fulgte opp med 131 og 134 i sine to første hopp, før han sto over omgang nummer tre.

Jørgen Graabak landet på 127, 126,5 og 124 meter, mens Espen Andersen ble målt til 131, 128,5 og 127.

Kanonhopp av Skoglund

Andreas Skoglund innledet treningen med et kanonhopp på 137 meter. Han fulgte opp med 131 og 128. 136,5, 121 og 129 ble fasiten for Simen Tiller.

– Det var veldig bra av alle. Hoppingen gjorde uttaket utfordrende for oss, sier Stuan, som kaller uttaket et luksusproblem.

Begrunnelsen for å velge Andersen var:

– Alle de tre aktuelle hoppet bra. Da måtte vi ta et valg. Det ble Espen. Han var solid og har gjort det bra i lagkonkurranser før.

Stuan åpner samtidig for at det kan bli utskiftninger i den norske troppen til den avsluttende individuelle konkurransen i Planica. Den går lørdag.