Erling Braut Haaland på Fifas verdenslag for andre år på rad

Erling Braut Haaland er igjen tatt ut på Fifas verdenslag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB Les mer Lukk

Landslagsstjernen Erling Braut Haaland (22) er for annet år på rad plukket ut på Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) verdenslag for 2022.

Haaland spilte første halvdel av fjoråret i tyske Borussia Dortmund før han skiftet til Premier League-giganten Manchester City i fjor sommer.

Der har jærbuen herjet både i ligaen og i mesterligaen og scoret 27 mål for de lyseblå før jul. Totalt ble det ni mål for landslaget.

Det har hjulpet til at han igjen ble stemt fram på verdenslaget for 2022. Laget ble presentert på Fifas «The Best»-kåring som ble avholdt i Frankrikes hovedstad Paris mandag kveld.

– Det sier alt om hva han har oppnådd. Uten trofeer, men bare målene han har scoret, rett og slett. Et utrolig snitt, og det er helt vanvittig det han har levert, sa TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø-Møller.

Det er spillerne selv som stemmer over hvem som skal på laget, og i denne kåringen har nærmere 19.000 profesjonelle spillere bidratt med sine stemmer. Prisen deles ut av FIFPro, som er den internasjonale spilleforeningen.

I underkant av 400 stemmer kom fra norske utøvere, ifølge Niso (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon).

– Det gjør oss stolte og imponerte, sier forbundsleder Erlend Hanstveit om Haalands prestasjoner.

Haaland er i selskap med en rekke stjerner på laget, som ble satt opp i den svært offensive formasjonen 3-3-4:

Thibaut Courtois (Belgia, Real Madrid), Achraf Hakimi (Marokko, Paris Saint-Germain), João Cancelo (Portugal Manchester City/Bayern München), Virgil van Dijk (Nederland, Liverpool), Kevin De Bruyne (Belgia, Manchester City), Casemiro (Brasil, Manchester United), Lionel Messi (Argentina, Paris Saint-Germain), Kylian Mbappé (Frankrike, Paris Saint-Germain), Karim Benzema (Frankrike, Real Madrid).

I fjor var Haaland en del av en kvartett i spissrekken på verdenslaget. Den gang var han i selskap med Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski og Lionel Messi stemt fram.