Zlatan åpner for å fortsette karrieren «noen år til»

Zlatan Ibrahimovic var tilbake på banen søndag etter et langt skadeopphold. Les mer Lukk

41 år gamle Zlatan Ibrahimovic var tilbake på fotballbanen for Milan søndag etter ni måneders skadefravær. Hvis helsa holder, vil han holde det gående lenge.

Den svenske stjernen kom inn i det 74. minutt i Milans 2-0-seier over Atalanta i Serie A. Det var Ibrahmovics første kamp siden 22. mai i fjor.

Etter sesongen, da Milan vant serien, ble Ibrahimovic operert i kneet.

– Jeg kunne ha operert seks måneder tidligere, men jeg lovet treneren at jeg skulle vente. Jeg ville være der for laget og hjelpe dem. Jeg har aldri lidd så mye for en pokal som jeg gjorde sist sesong, sa 41-åringen til DAZN, gjengitt av football-italia.net.

– Jeg led så mye. De siste seks månedene av sesongen kunne jeg knapt spille, men det var sesongen da vi kunne vinne scudettoen (seriemesterskapet), sa han.

Til Tuttomercatoweb forteller Ibrahimovic, som har kontrakt med Milan ut sesongen, at han ser forbi denne sesongen.

– Om det fortsetter å være som det er nå, vil jeg fortsette å spille i noen år til, ikke bare neste år.

Fjoråret til veteranen var tungt også fordi hans agent Mino Raiola gikk bort.

– Takket være folk rundt meg fikk jeg styrke til å fortsette. Når jeg er i god form, er jeg sterkere enn alle andre, sa svensken.

Ibrahimovic fyller 42 år i august. Han har større ambisjoner enn å komme inn det siste kvarteret.

– Jeg tilhører nåtiden og vil utfordre mine lagkamerater om spilletid. Hvis ikke burde jeg ikke være her. Jeg vil ikke være her for jeg gjorde for fem-ti år siden. Om jeg ikke presterer eller bare får spille de siste fem-ti minuttene, blir jeg heller hjemme. Da er det slutt. Jeg vil spille hele kampen.

Milan er likt med byrival og serietoer Inter, som tidligere søndag tapte 0-1 i Bologna. Roma kan ta seg opp på samme poengsum med seier over Cremonese tirsdag.

Opp til serieleder Napoli er det 18 poeng.