Snowboard: Marcus Kleveland forsvarte VM-tittelen i slopestyle

Marcus Kleveland tok gull i slopestyle i VM i Georgia mandag. Foto: Heiko Junge / NTB Les mer Lukk

Marcus Kleveland (23) slo tilbake etter en svak start og tok sitt andre strake VM-gull i slopestyle mandag. Han var klart best i finalen i georgiske Bakuriani.

Kleveland var regjerende mester etter triumfen i amerikanske Aspen i 2021. Han var nær ved å ikke kvalifisere seg til finalen, men greide det med fattige 1,82 poengs margin.

I finalen gjorde Dombås-utøveren det svært spennende da han falt i sitt første forsøk. Dermed måtte han levere i det siste, og det gjorde han med glans. Med 87,23 poeng sikret han gullet.

– Han er i en egen klasse akkurat nå i denne VM-finalen, sa Viaplay-ekspert Silje Norendal.

Før start pekte Kleveland på utfordringer railseksjonen i enden av løypa. Den skapte trøbbel for noen i kvinnekonkurransen tidligere mandag, men stoppet ikke Kleveland. Med et godt sammensatt «run» vant han finalen.

– Det er digg … Han liker å gjøre det spennende for oss. Det «runnet» der satt, sa landslagstrener Morten Kleivdal.

Medaljehåp

Røisland ble nummer to i kvalifiseringen, og i finalen gjorde han et godt første forsøk. Han lå da rett utenfor pallen, og med et fall i siste forsøk ble det ingen medalje.

Kleveland og Røisland tok begge medalje i slopestyle i X-Games nylig. Kleveland plukket sølvet, mens Røisland endte på bronseplass. Kleveland vant verdenscuprennet i slopestyle i sveitsiske Laax sent i januar og leder verdenscupen.

Det var dermed knyttet mye spenning til mandagens finale. Der innfridde Kleveland.

Kraftig vind har forsinket konkurranseprogrammet i Bakuriani, men mandag var det fine forhold i bakken.

Gulljubel for 16-åring

I kvinnekonkurransen ble britiske Mia Brookes verdensmester i sitt første VM-renn noensinne. Hun fylte 16 år i januar og vant med 91,38 poeng foran regjerende dobbeltmester Zoi Sadowski-Synnott (21) fra New Zealand.

Den regjerende olympiske mesteren ble belønnet med 88,78 poeng for sitt beste forsøk, mens japanske Miyabi Onitsuka tok bronsen med 83,05.

Hanne Eilertsen og Bettina Roll røk begge ut i kvalifiseringen.

Det neste for teknikerne er halfpipe 3. mars. Etter det venter big air, der Norge har nye vinnersjanser. Kleveland tok bronse i øvelsen i 2019 og 2021 og vant big air-konkurransen i X-Games nylig.