Tviberg beste norske på ellevte plass i Semmering da Shiffrin vant

Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å fungere ned storslalåmløypa i Semmering onsdag. Foto: Piermarco Tacca / AP Photo / NTB. Les mer Lukk

Mikaela Shiffrin tok sin 79. verdenscupseier da hun vant storslalåmrennet i Semmering. Maria Therese Tviberg endte på 11.-plass som beste norske.

Amerikanske Shiffrin, som er kjæresten til Aleksander Aamodt Kilde, lå på 2.-plass etter den første omgangen og hadde 0,22 sekunder opp til Lara Gut-Behrami.

I annen omgang slo Shiffrin til på toppen, men fikk en stor feil i målhenget. Det samme fikk Gut-Behrami som endte 0,10 sekunder bak.

Den amerikanske superstjernen med sine 79 verdenscupseire har bare Ingemar Stenmark (86 seire) og Lindsey Vonn (82) foran seg.

Maria Therese Tviberg er beste norske på 9.-plass. Hun startet friskt, men hadde noen drøye svinger i målhenget og hun endte som beste norske på 11.-plass.

Ragnhild Mowinckel var ikke i nærheten av å henge med de beste i første omgangen av storslalåmrennet i Semmering. Moldenseren ble litt for avventende. Hun reparerte noe med en mye bedre annenomgang, men klarte ikke å overgå sjetteplassen fra dagen før og ble nummer tolv.

Mina Fürst Holtmann lå på plassen foran Mowinckel etter en omgang, men fikk det litt tyngre nedover i annen omgang og endte 6/100 bak lagvenninnen på 13.-plass

Thea Louise Stjernesund startet tidlig i 2. omgang etter 21.-plass, men hun utnyttet ikke de bedre forholdene og falt fire plasseringer til 25.-plass.

Kristin Lysdahl endte som nummer 46 og ble ikke kvalifisert for andre omgang.

Shiffrin økte ledelsen sin i verdenscupen sammenlagt med 305 poeng ned til italienske Sofia Goggia.