Granerud delte seieren med Kraft i Ruka

Halvor Egner Granerud vant i Ruka. Les mer Lukk

Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier for sesongen da han delte førsteplassen med østerrikske Stefan Kraft i finske Ruka søndag.

Etter 150,5 meter og bakkerekord i kvalifiseringen, landet Granerud på 139 og 145 meter i hopprennet. Det holdt til delt 1.-plass sammen med Stefan Kraft på 304,5 poeng. Østerrikeren leverte svev på 140 og 147 meter. Nordmannen fikk svært gode stilpoeng for sitt siste hopp.

Han lå som nummer fem etter 1. omgang, men det skilte bare 5,9 poeng opp til lederen, polske Dawid Kubacki. I finaleomgangen leverte nordmannen et kjempehopp og delte seieren med Kraft.

Lørdag ble han diskvalifisert grunnet for mye luftgjennomstrømming bak på dressen.

– Det var kjempebra og få den i dag etter det som skjedde i går. Det viser at Halvor er veldig flink til å legge ting bak seg. Det er ganske morsomt at han står der oppe sammen med Stefan Kraft, sa landslagstrener Alexander Stöckl til pressen.

Sint

Granerud var sint etter gårsdagens disk.

– Han tok seg en løpetur, og da han kom tilbake var det bare teknisk prat. Så måtte vi lage to nye hoppdresser og i dag var han klar på det han skulle gjøre i bakken, sa Stöckl til NTB.

Japanske Naoki Nakamura ble nummer tre med hopp på 144 og 139,5 meter.

Resterende nordmenn langt bak

Robert Johansson hoppet 137 og 133,5 meter og endte på 16.-plass. Daniel-André Tande landet på 136,5 og 133 meter og ble nummer 17. Marius Lindvik ikke fikk det helt til og endte på 20.-plass med hopp på 132,5 og 132 meter.

Kristoffer Eriksen Sundal feilet i sitt hopp og landet på bare 88 meter. Det holdt ikke til et nytt hopp i finaleomgangen. Johann André Forfang og Bendik Jakobsen Heggli greide ikke å kvalifisere seg til konkurransen.