Alpinist Aleksander Aamodt Kilde mot sin første seier i Lake Louise

Aleksander Aamodt Kilde suste ned traseen i Lake Louise. Les mer Lukk

Aleksander Aamodt Kilde (30) imponerte stort i sesongens første utforrenn i verdenscupen og leder konkurransen etter at de antatt beste har kjørt.

30 løpere har satt utfor i Lake Louise. Rennet pågår.

Kilde leder med seks hundredeler foran Daniel Hemetsberger. Marco Odermatt er ti hundredeler bak nordmannen.

Med startnummer 6 viste Kilde sin klasse. På toppen var han raskest, før han strevde noe i midtpartiet. I bunnen økte han også forspranget til sine konkurrenter gjennom de 827 høydemeterne.

– Det var litt av en runde. Det var «cowboy». Det slo mer enn jeg hadde trodd, egentlig, men det kan være på grunn av lyset, sa Kilde til Viaplay, som la til at han hadde en god følelse etter målgang.

– Ja, men når man sitter og leder, kommer det sikkert en eller annen. Håper ikke det, smilte han.

Fartsrenn i Lake Louise har ikke vært en favoritt for Kilde opp gjennom årene. I utfor sto han med en 6.-plass som best før lørdagens renn. Han hadde heller aldri vært på pallen på stedet som kjøres for siste gang på en stund i verdenscupen.

Kilde var førstemann ut av de antatt beste med startnummer fra 6 til 15. Østerrikske Hemetsberger leverte et skremmeskudd like etter Kilde og kom inn seks hundredels sekund bak.

Odermatt var 39 hundredeler foran Kilde midtveis, men måtte som så mange flere gi tapt i bunnen og var i mål ti hundredeler bak nordmannen. Odermatt vant det første storslalåmrennet i Sölden i høst og vant sammenlagtkula sist sesong.

Mange spår at sammenlagtseieren denne sesongen vil stå mellom Kilde og sveitsiske Odermatt. Kilde herjet sist sesong og vant super-G- og utforcupen.

Disse nordmennene har fortsatt ikke kjørt:

40) Adrian Smiseth Sejersted

50) Henrik Røa

58) Markus Nordgård Fossland

Kilde hadde nest beste tid i den siste treningsomgangen torsdag. Bare Odermatt var raskere.

Utforsesongen skulle egentlig gått fredag, men ble utsatt til lørdagen, og super-G-rennet måtte da vike. Det kjøres søndag.