Klaveness ønsker ikke presidentverv i Fifa: – Ikke et tema

Lise Klaveness ønsker ikke å bli president i Det internasjonale fotballforbundet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Les mer Lukk

Norges fotballpresident Lise Klaveness sier at det er uaktuelt å overta for Gianni Infantino som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Klaveness har vært en av de største stemmene mot Fifa og Infantino for rollen de har hatt under det omstridte verdensmesterskapet i Qatar. Torsdag gikk Miljøpartiet De Grønne ut med en oppfordring om at Klaveness burde stille som kandidat, men det ønsker hun ikke.

– Jeg har mer enn nok med å konsentrere meg om oppgaven jeg gjør. Det er ikke tema for meg i det hele tatt. Jeg har aldri vært opptatt av posisjon. Det er ikke sånn logikken inni meg tenker, sier Klaveness til NTB.

Klaveness oppholdt seg nylig i VM-landet. Under reisen rettet hun flere ganger krass kritikk mot Det internasjonale fotballforbundet og president Infantino. Hun sier likevel at det altså ikke er aktuelt å gå i kamp om å bli ny president i forbundet.

– Det er ikke et tema. Det er viktig for meg å si at det ikke bør være overskriften nå. Det er saken her vi snakker om. sier Klaveness videre.