Johannes Høsflot Klæbo tok en enkel seier i verdenscuprinten i Ruka – trippel norsk

Johannes Høsflot Klæbo under sprinten i Ruka fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Johannes Høsflot Klæbo viste ingen tegn til å være plaget av den brysomme lårskaden da han vant sprinten som innledet langrennsverdenscupen i Ruka fredag.

Trønderen var best i prologen og styrte også showet i utslagsrundene.

I finalen hadde Klæbo selskap av tre andre nordmenn: Erik Valnes, Even Northug og Pål Golberg. Northug og Golberg kom på annen- og tredjeplass, mens Valnes fulgte på plassen bak. De norske herrene utklasset konkurrentene i Ruka.

Det har rådet en viss usikkerhet rundt Klæbo foran fredagens sprint i Finland. Lårskaden han har slitt med i lengre tid har skapt trøbbel, og så sent som torsdag sa trønderen at det murret i låret på trening.

Likevel valgte han å stille til start. Fredag viste han konkurrentene ryggen. Klæbo fikk noen meter i front midtveis og var aldri truet.

Klæbo droppet sprinten under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, men viste bunnsolid form i distanserennene.

Sivert Wiig fikk sjansen i Ruka som følge av at landslagsløper Sindre Bjørnestad Skar måtte melde avbud med koronasykdom. Gjesdal-løperen imponerte med en sterk tredjeplass i prologen, men i kvartfinalen røk han ut.

I semifinalen var dagen over for Lillehammer-løper Håvard Solås Taugbøl.

Lars Agnar Hjelmeset lyktes ikke i prologen og røk ut. Han var rundt ett sekund for seint ute til å sikre avansement til utslagsrundene.