Hansen gir seg på landslaget: – ingen enkel avgjørelse

André Hansen gir seg på landslaget. Les mer Lukk

Landslagskeeper André Hansen (32) har spilt sin siste kamp for Norge. Han har informert landslagssjef Ståle Solbakken, opplyser han til Adresseavisen.

– Jeg har hatt fin dialog med Ståle og kunne ha vært med videre. Men avgjørelsen er tatt. Og den er definitiv, bekrefter Hansen overfor avisen.

– Det er ingen enkel avgjørelse. Å spille på landslaget er den ultimate drømmen. Men det som trumfer alt, er at datteren min straks blir seks år. Jeg har vært veldig mye på reisefot i alle hennes leveår, borte fra samboer og datter. De årene får jeg ikke igjen, sier Hansen.

Målvakten står oppført med elleve landskamper. I åtte av dem har han holdt nullen. Den siste og eneste kampen han spilte i 2022, var i 9-0-seieren mot Armenia i mars.

Debuten fikk han mot Zambia i januar 2013. I løpet av de ti sesongene har det vært mange kamper på benken for Rosenborg-spilleren.

Han erkjenner at spilletid har vært medregnet i prosessen. Hansen hadde også et opphold fra landslagsspill fra 2017 til 2019.

– Hadde jeg spilt alt av landskamper i 2022, og vært kanongod, så kunne det ha blitt tøffere å gi seg. Men vi hadde familieråd i januar, og planen var å ta ett år til. Så det var tanken uansett.