«Full lekkasje» og største tap på 249 kamper for Norge

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson under den nedslående håndballandskampen mot Nederland. Foto: Carina Johansen / NTB Les mer Lukk

Silje Solberg-Østhassel sparte verken seg selv eller laget etter håndballjentenes totalkollaps mot Nederland. Det endte med det verste nederlaget på 249 kamper.

Nederland vant med oppsiktsvekkende 33–24. Ikke siden 19–29 mot Frankrike sommeren 2011, har Norge tapt med ni mål eller mer.

– Det er vel ikke mange slike håndballandskamper du har vært med på?

– Jeg tror ikke det er noen, faktisk. Vi har jo startet slik som i dag (mot Nederland), men som regel klart å jobbe oss inn igjen, sier Solberg-Østhassel til NTB.

Hun har spilt 181 ganger for det norske seniorlandslaget siden debuten i 2011.

– Mye å jobbe med

Solberg-Østhassel og Marie Skurtveit Davidsen kom til kampen med knallform fra Champions League for klubblag, men keeperduoen ble i lange perioder skutt ut av målet. De flørtet med bunnkarakter på spillerbørsen.

Det manglet også på hjelp fra det norske forsvaret.

– Jeg synes vi har fryktelig mye å jobbe med. Det var full lekkasje bakover, og det var både av meg og forsvaret. Det er lov å ha en dårlig dag innimellom, men vi må opp mange hakk, sier Solberg-Østhassel.

Lørdag møter Norge Danmark. Norge har slått danskene i hele 15 strake kamper etter nederlaget i 2014.

Venter?

Forsvarssjefen Maren Aardahl kan komme i spill mot Danmark, men det er ikke sikkert. Hun har slitt med en muskelskade i det siste. – Vi tar grep om det nå, slik at vi ikke tar noen sjanser (med tanke på EM), sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Mot Nederland opplevde han noe så sjeldent som at Norge ble utklasset, til en viss grad på grunn av egne feil og mye spilletid for ferske spillere.

Søndag avslutter Norge EM-oppkjøringen mot Brasil. Brasilianerne ble blåst av banen av Danmark og tapte 22–34 torsdag.