VG: Norges Skiforbund trekker seg fra FIS-møter på grunn av russisk deltakelse

Torbjørn Broks Pettersen reiser ikke til Sveits. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Norges Skiforbund dropper å delta på møtevirksomhet i regi av Det internasjonale skiforbundet som følge av at russiske representanter skal delta.

Det er VG som har fått bekreftet at Norge likevel ikke vil delta på flere planlagte møter i Sveits denne uken. Der skal de ulike langrennskomiteene i FIS diskutere aktuelle problemstillinger.

Til møtene er også representanter for Russland og Belarus invitert.

Torbjørn Broks Pettersen skulle deltatt fra Norge.

– Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme. Den norske delegasjonen står over, har jeg nettopp fått beskjed om. Det er vanskelig å sitte i møte med russere nå, sier Broks Pettersen til VG.

I alt skulle i underkant av 30 norske deltakere ha deltatt i Sveits.

«Den nåværende FIS-policyen når det gjelder russisk og belarusisk deltakelse gjelder ikke representanter, men kun utøvere i konkurranser. Derfor er alle deltakere i FIS’ komiteer klarert til å delta i møtene», skriver medieavdelingen i Det internasjonale skiforbundet til VG.

FIS-styret har varslet at det 22. oktober skal ta en beslutning rundt russisk og belarusisk deltakelse i konkurranser kommende vinter.

Onsdag kom det rapporter i russiske medier om at Russlands skipresident Jelena Välbe skulle i møter med FIS-president Johan Eliasch.