Tilskuer kastet bananskall mot Richarlison

Det ble kastet en banan fra tribunen mot Richarlison da han feiret etter å ha scoret Brasils andre mål i 5-1-seieren mot Tunisia i en vennskapskamp i Paris tirsdag. Her er angriperen (t.v.) i duell med Tunisias Ghailene Chaalali. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Les mer Lukk

Det ble kastet en banan mot Richarlison da han feiret etter å ha scoret for Brasil i 5-1-seieren mot Tunisia i Paris tirsdag.

Vennskapskampen på Parc des Prince ble også midlertidig stanset i første omgang da publikum ble bedt om å slutte å peke mot de brasilianske spillerne med laserpenn.

– Dessverre ble en banan kastet på banen mot Richarlison, som scoret Brasils andre mål, tvitret det brasilianske fotballforbundet CBF etter kampen.

Å kaste en banan inn på banen er å regne som en rasistisk handling. Medspiller Fred sparket det som synes å være en banen av banen mens laget feiret målet, viser en video som er publisert i sosiale medier.

Senere i samme video kan det se ut til at nok en banan blir kastet ned på banen fra tribunen. Før kampen poserte det brasilianske laget med et banner med antirasistisk budskap.

– Det er en skam. Det er vanskelig å se på slike bilder. Dessverre virker det som vi ikke kan endre folks tenkemåte, sa Brasils kaptein Thiago Silva etter kampen.