PSV ga van Nistelrooy drømmestart

Ruud van Nistelrooy jubler for scoring under tiden som Manchester United-spiss. Nederlenderen fikk en flott start på karrieren som PSV-trener da Ajax ble slått 5-3 i supercupen. Foto: Tor Richardsen, NTB Les mer Lukk

PSV Eindhoven vant den nederlandske supercupen ved å slå Ajax 5-3 på bortebane. Dermed fikk Ruud van Nistelrooy en drømmestart på trenerkarrieren.

Den tidligere stjernespissen har etter flere år som assistent på nederlandske landslag fått sin første jobb som hovedtrener i PSV, og det kunne vanskelig ha startet bedre enn med seier over Ajax på Johan Cruijff Arena.

Scoringer av Guus Til (3), Cody Gakpo og Xavi Simons førte til at PSV kunne ta med seg Johan Cruijff-trofeet hjem til Eindhoven. I likhet med Amsterdams storstue har supercuptrofeet fått navn etter den avdøde fotballegenden.

Alfred Schreuder fikk en røff start i forsøket på å følge opp Erik ten Hags bedrifter som Ajax-trener. Fem baklengsmål i egen arena er ikke bra, og det var mager trøst at Steven Bergwijn, Antony og Mohammed Kudus bidro til at publikum fikk se en målfest. Det hjalp heller ikke at innbytter Calvin Bassey etter VAR-inngripen fikk direkte rødt kort for en stygg felling et snaut kvarter før slutt.