Glimt-kapteinen ga Vålerenga mer smerte i cupen

Skuffede Vålerenga-spillere etter 0-1-tapet for Bodø/Glimt i cupen onsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Les mer Lukk

Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Bodø/Glimt vant 1-0 borte mot kriserammede Vålerenga i fotball-NMs tredje runde.

Glimt-kapteinen styrte inn vinnermålet fra kort hold foran VIF-buret. I forkant tråklet pasningslegger Victor Boniface seg forbi et par motspillere.

Noen minutter før bommet Ola Solbakken fra straffemerket. Et svakt forsøk ble reddet av Vålerengas keeperdebutant Magnus Sjøeng (20).

Dommeren pekte mot krittmerket da Hugo Vetlesen gikk i bakken etter en duell med Petter Strand. Fra sidelinjen ropte en presset Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo illsint på at det ikke var straffe.

Målsky

Vålerenga er i akutt sportslig trøbbel om dagen etter å ha gått sju strake kamper i Eliteserien uten seier. Neste oppgjør hjemme mot jumboplasserte Kristiansund 10. juli blir svært viktig.

– Vi er inne i en motgangsperiode, så får vi si det slik at vi i dag var opp mot vårt beste mot et godt lag. I den situasjonen vi har vært i, er det en sterk prestasjon fra oss. Utfordringene var de samme som vi har hatt. Vi scorer ikke mål, og vi hadde en del muligheter som burde vært utnyttet bedre, sa Fagermo til NRK.

Det var langt mellom de gode angrepene på Valle i Oslo. Vålerenga stoppet effektivt Glimts offensiv, og i lange strekk var kampen svært temposvak.

Vertene hadde sine beste tilløp tidlig i 2. omgang. Da prøvde Amor Layouni å curle ballen i det lengste hjørnet, men Nikita Haikin i full strekk avverget. Henrik Bjørdal satte returballen til side for mål.

Uredd debutant

Sjøeng utmerket seg også med positivt fortegn før pause. Etter en drøy halvtime vartet han opp med to reaksjonssterke redninger på rappen. Unggutten hadde også en viktig inngripen i det 80. minutt, og like etter stoppet han også Solbakkens straffe.

Men innsatsen skulle ikke holde til avansement i cupen.

– Det er selvfølgelig en tøff periode for laget, men jeg føler samtidig at vi spiller bra fotball. Vi får bare ikke satt ballen i mål, sa Sjøeng til NRK etter kampen.

Han fikk sjansen etter at Vålerenga i midtuken solgte førstevalget Kjetil Haug til franske Toulouse. 20-åringen skal vokte målet for de blåkledde i alle fall fram til overgangsmarkedet åpner 1. august.