Sykkellag ransaket foran Tour de France

Flere ryttere og ansatte på sykkellaget Bahrain-Victorious har fått ransaket sine hjem av politiet i forbindelse med mistanke om brudd på dopingreglene.

Det opplyser laget selv på sine hjemmesider.

Underveis i fjorårets utgave av Tour de France ransaket fransk politi hotellet til laget med mistanke om brudd på dopingreglene. Deretter innledet de en formell etterforskning.

Ifølge laget er ransakelsen en fortsettelse av etterforskningen. De tar sterk avstand fra mistanken om doping, og er misfornøyd med at det skjer like før sesongens største høydepunkt.

«Etterforskningen av medlemmene i laget, som startet for nesten ett år siden og ikke ga noen resultater, fortsetter like før starten av årets viktigste ritt, Tour de France. Det skader omdømmet til enkeltpersoner og laget», skriver de i en uttalelse.

De skriver videre at de har samarbeidet med politiet hele veien. Ifølge det amerikanske nettstedet VeloNews har ransakelsene funnet sted i flere forskjellige land.

Tour de France starter 1. juli med en inviduell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles yttterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike.