Chelsea bekrefter at salget av klubben er sluttført

Todd Boehly er nye eier i Chelsea. Foto. Frank Augstein / AP / NTB Les mer Lukk

Premier League-klubben Chelsea opplyser mandag at salget av klubben er formelt gjennomført. Todd Boehly og Clearlake Capital er de nye eierne.

Boehlys konsortium fikk tilslaget etter at tre budgivere var med i siste runde av budprosessen.

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj har eid Chelsea siden 2003, men ble tvunget til å selge klubben som følge av sanksjoner fra britiske myndigheter knyttet til krigen i Ukraina.

Chelsea opplyser mandag at Boehly-gruppen nå har overtatt kontrollen over klubben. Kjøpssummen ligger angivelig på 4 milliarder pund, som tilsvarer nærmere 50 milliarder kroner.

Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

Skal ha fryktet at Abramovitsj vil tjene penger på salget

Oligarken Roman Abramovitsj. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Les mer Lukk

Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at eier Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget.

Forretningsmannen Todd Boehly er fra før medeier i baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjörg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

I forrige uke ble det klart at britiske og portugisiske myndigheter godkjente salget. Portugisiske myndigheter ble koblet inn fordi Roman Abramovitsj har portugisisk pass.

Chelsea endte på tredjeplass i Premier League denne sesongen.