AaFK snudde til seier mot Jerv – klatret på tabellen

Isak Dybvik Määttä ble helten for AaFK mot Jerv onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Les mer Lukk

Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

Jerv hadde ikke slått AaFK på de seks siste offisielle kampene mellom lagene, og det skulle ikke skje onsdag heller. Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

Det fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

Det skjedde etter et omfattende AaFK-press, og etter scoringen våknet vertene. Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

I neste kamp skal Jerv ta imot Sarpsborg, mens AaFK møter Haugesund.